Besede predsednika vlade o spoštovanju in dialogu so prazne puhlice

Datum:

“Kako lahko trdite, da sta bili pretekla vlada in koalicija nedemokratični struji, če so bili njeni poslanci izvoljeni na demokratičnih volitvah v demokratični državi, vlada pa legalno in legitimno potrjena v državnem zboru?” poslanka stranke SDS Anja Bah Žibert sprašuje premierja Roberta Goloba, ki si je nedavno pripisal uspeh za domnevno vrnitev demokracije v Slovenije, ki naj bo jo celo opazili v evropskih institucijah. 

Ob prvi obletnici delovanja stranke Gibanje Svoboda je Robert Golob kot največji uspeh izpostavil spremenjeno družbeno ozračje, ki da ga ne čutijo samo državljani, ampak ga opažajo tudi v evropskih institucijah.

Golob je med drugim dejal: “Če kdaj podvomim o tem, da je bila ta stvar koristna za Slovenijo, me moji evropski kolegi, ko se z njimi srečam, vedno znova sami spomnijo, kako so zadovoljni, da je v Sloveniji spet na oblasti demokratična struja.” Med največje mejnike oziroma dosežke v letu dni je Golob izpostavil vrnitev medsebojnega spoštovanja in dialoga.

Poslanka Anja Bah Žibert se je odločila, da na predsednika Vlade Republike Slovenije naslovi pisno poslansko vprašanje v zvezi z (ne)demokratičnimi strujami v Sloveniji. Glede na to, da ste predsednik vlade in predsednik največje koalicijske parlamentarne stranke, je logična izpeljava, da se vrednote, stališča in pogledi, za katerimi stojita vaša stranka in vi kot predsednik stranke, udejanjajo skozi delovanje Vlade Republike Slovenije. Torej demokratična struja, spoštovanje in dialog? Glede na realno sliko aktualne vlade sta možnosti dve – ali sta najina pogleda na to, kaj so demokratične struje, spoštovanje in dialog, zelo zelo drugačna, ali pa vaša dejanja ne odsevajo vaših besed,” je kritično izpostavila poslanka. 

Poslanka SDS Anja Bah Žibert (Foto: STA)

Po besedah Bah Žibertove smo priča vsakodnevnim kadrovskim čistkam, zgodovinskemu razdvajanju državljanov na prvo- in drugorazredne, zaničevanju osamosvojitve Slovenije, diskreditaciji in popolnemu izključevanju iz demokratičnih procesov odločanja vseh, ki ne razmišljajo kot Golob, popolnemu prevzemu RTV po podobi poslanke Gibanja Svoboda itd. Glede na vse navedeno, je poslanka premierju zastavila naslednji vprašanji:

– Kako lahko trdite, da sta bili pretekla vlada in koalicija nedemokratični struji, če so bili njeni poslanci izvoljeni na demokratičnih volitvah v demokratični državi, vlada pa legalno in legitimno potrjena v državnem zboru?

– Kateri vaši evropski kolegi, prosim za poimenski seznam, so vam dejali, da so zadovoljni, da je v Sloveniji spet na oblasti demokratična struja?

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Politični analitik: Mene bi bilo sram!

Predsednik vlade je zakuhal nov PR škandal, ko se...

Za oblečene kopalke islamske veroizpovedi kopalni red ne velja?

V kranjskem javnem kopališču so obiskovalci priča vse večjemu...

[Video] Meteorski vzpon zlagane Kamale Harris – od posteljnih aktivnosti do nameščenih afer

Podpredsednica ZDA Kamala Harris je v svoji domovini znana...

Ruska znanstvenica “padla skozi okno”

Umrla je ena izmed vodilnih ruskih ekonomistk Valentina Bondarenko....