Bi imeli tako predavateljico? Študenti so povedali svoje mnenje …

Datum:

Ko je Eva Erjavec, hči predsednika stranke DeSUS in ministra za obrambo Karla Erjavca gradila svoj imidž s pomanjkljivo oblečenimi fotografijami, dostopne so na povezavi, kritik skorajda ni bilo. Odkar je Erjavčeva predavateljica na Ekonomski fakulteti univerze v Ljubljani, ki jo vodi razvpita političarka SD Metka Tekavčič, ki ji sodijo, ker je osumljena zlorabe položaja in pridobivanja protipravne premoženjske koristi, je podvržena tudi ocenjevanju znanja na javno dostopni strani profesorji.net in začelo se je porazno, priča posnetek strani.

Zaposlitev hčerke ministra Karla Erjavca na Ekonomski fakulteti v Ljubljani ni naletelo na pozitiven odziv študentov – razen tistih seveda, ki so komentirali njeno zunanjost. Ocenjevanje predavateljev, ki ga omogoča spletna stran, namreč razkriva, da ima Eva Erjavec težave s podajanjem snovi. Njena ocena je namreč 1,8 od 5 možnih.

Na vajah pri njej sem bil dvakrat. Predava katastrofalno, učenka v klopi je imela več predznanja o mikroekonomiji kot ona. Upam, da se stanje izboljša ali pa neha predavati,” je zapisal eden izmed slušateljev njenih predavanj.

Slabe ocene z vidika kvalitete predavanj in odlične glede na izgled.

Ko je sprejela službo, je morala obljubiti še nekaj …
Ne gre pozabiti, da je politikova hči do profesure oziroma statusa mlade raziskovalke prišla v še vedno ne povsem razjasnjenih okoliščinah, spletni portal Požareport je poleti poročal: Po naših zanesljivih informacijah je Erjavčeva zmagala na javnem razpisu EF, pri čemer sta bili prijavljeni samo dve kandidatki, poleg Eve Erjavec še ena Kitajka, ki pa ni izpolnjevala pogojev. Je pa ob dogovoru za službo menda tudi dogovorjeno, da se Erjavčeva poslej ne pojavlja več na spletnih omrežjih, vsaj ne s takšnimi fotografijami kot doslej …”

Prav tako pa v spletni platformi še vedno ni dostopno magistrko delo Eve Erjavec, o čemer se lahko prepričate s klikom na pdf na povezavi. Ko smo konec preteklega leta fakulteto, ki jo vodi Tekavčičeva, spraševali, zakaj naloga ni dostopna, je Dušica Vehovar Zajc pojasnjevala: “Na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani imamo veliko zaključnih del, ki jih vnašamo v sistem Cobiss. Glavnina zaključnih del je ravno v mesecu juniju, zato se vnos v sistem Cobiss lahko zamakne. Magistrsko delo magistrice Eve Erjavec je trenutno med čakajočimi deli za vnos in bo vneseno v kratkem, predvidoma naslednji teden. Takrat boste tudi lahko dostopali do elektronske verzije njenega dela.” A po mesecu in več, ko do elektronske verzije magistrskega dela Eve Erjavec ni mogoče dostopati, to pojasnilo ne deluje resnično.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...