Bidnova administracija bo ilegalcem omogočila brezplačne polete znotraj ZDA

Datum:

Bidnova administracija namerava ilegalcem podariti nove digitalne izkaznice, s katerimi bodo v prihodnje potovali širom Združenih držav. Dokumenti, ki so Bidnovi administraciji ušli v javnost, pa razkrivajo, da so ameriški davkoplačevalci doslej že financirali nekatere letalske poti ilegalnih migrantov.

Menjava kartic bo stala približno 10 milijonov dolarjev, le te pa bodo ponudili ilegalnim migrantom, ki še čakajo na odločitev ameriških organov, ali bodo smeli ostati v ZDA ali ne. Kartica bo vsebovala migrantovo ime, nacionalnost in starost, vključno z QR kodo.

Ameriška vlada je doslej mladoletnim ilegalnim migrantom v določenih primerih plačevala stroške letalskih prevozov, kadar so ti obiskovali svoje sorodnike širom ZDA, hkrati pa so plačevali tudi delež potnih stroškov spremljevalcem mladoletne osebe, če ti spremljevalci sami niso mogli plačati stroškov prevoza.

Bodo nekateri ilegalci ostali v ZDA?
Ameriški davkoplačevalci so doslej pokrili 20 odstotkov potnih stroškov še spremljevalcu, kar pa se z Bidnovo administracijo spreminja. Sedaj bo država pokrila celotne stroške prevoza, tudi tistim, za katere so oblasti že odločile, da jih bodo izgnale iz ZDA. Ob tem velja omeniti, da bodo očitno številni ilegalci v ZDA ostali, kljub temu, da so že prejeli odločbe o izgonu. Ko so nedavno v ameriškem kongresu glede tega vprašali državnega sekretarja za domovinsko varnost Alejandra Mayorkasa, je ta namreč odgovoril: “Ne moremo izgnati 1,2 milijona ljudi.”

 Ne morejo, ali ne znajo, to pa je sedaj že povsem drugo vprašanje.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Jenull nevarno situacijo z migranti izkoristil za norčevanje iz mladih deklet

Čeprav je celo policija potrdila novico o tem, da...

Humanitarec, ki je kolesaril proti Janševi vladi, danes vidno razočaran …

Da je vedno več tistih, ki so razočarani nad...

Ko se zakulisna politična moč seli iz Murgel na ljubljanski Magistrat in …

Sobotni maratonski kongres Socialnih demokratov (beri nekdanjih komunistov) v...