Starša nove podpredsednice Gibanja Svobode sta policista, ki imata težave z zakonom

Datum:

Starša poslanke in nove podpredsednica Gibanja Svoboda Sara Žibrat sta nekdanja policista, ki sta se v času pandemije posluževala lažnih potrdil PCT, obenem pa naj bi vdrla v sistem, posledično pa jima grozi dveletna zaporna kazen (tukaj in tukaj). Kljub vsemu upata na vrnitev v policijo.

Potem ko je bila predsednica DZ-ja Urška Klakočar Zupančič odstavljena z mesta podpredsednice Gibanja Svoboda, je bila za podpredsednico stranke izbrana poslanka Sara Žibrat (tukaj), na katero je že ob nastopu funkcije padla temna senca.

Boris in Laura Žibrat sta se znašla pod drobnogledom posebnega oddelka specializiranega državnega tožilstva za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili.

Grozi jima do dve leti zapora, onadva pa bi še naprej delala v policiji
V začetku marca, sta se na oddelku delovnega sodišča Maribor in v Murski Soboti končali obravnavi v tožbah, v katerih sta Boris (bivši inšpektor v sektorju uniformirane policije PU Murska Sobota) in Laura (bivša kriminalistična inšpektorica v sektorju kriminalistične policije PU Murska Sobota) vložila tožbo zoper Ministrstvo za notranje zadeve oziroma Policijo.

Sara Žibrat je zamenjala Urško Klakočar Zupančič na mestu podpredsednice Gibanja Svoboda. (Foto: STA)

Policija ju je lani namreč odpustila, ker naj bi med pandemijo uporabljala ponarejeni potrdili PCT. V obeh zadevah sta bili izdani sodbi, zadevi pa sta zatem končali v pritožbenem postopku pred Višjim delovnim in socialnim sodiščem v Ljubljani. Kot poroča Vestnik, sta sodbo izgubila (več tukaj). Pozneje pa je javnost izvedela, da naj bi starša podpredsednice Svobode celo vdrla v informacijski sistem. Oba potencialna delikventa si sicer prizadevata za vrnitev izgubljene službe v policiji, grozi pa jima tudi do dve leti zapora.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Branko Grims bo danes predstavil “Zmago dobrega” v Kopru

Poslanec SDS in kandidat za evropskega poslanca mag. Branko...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...

[Foto] Veliko zanimanje v Bruslju za razstavo o komunističnih zločinih pri Macesnovi gorici

Evropska poslanka Romana Tomc v Bruslju gosti razstavo avtorja...

Plenković po prepričljivi zmagi: Gremo v oblikovanje parlamentarne večine!

HDZ je že tretjič na volitvah prepričljivo slavila zmago....