Hrvatica je pred vrata nalašč nastavljala hrano za mačke, da je bilo povsod polno iztrebkov – Ko je Slovenka hrano odnesla v smeti, sta ji Hrvata zadala prek 100 udarcev

Datum:

Potem ko smo včeraj poročali o incidentu v kraju Draga Bašćanska na otoku Krku, v katerem se je hrvaški par, moški in ženska, brutalno fizično znesel nad Slovenko, na dan prihajajo nove podrobnosti o razlogih za takšno okrutno dejanje, ki sta ga na lastne oči videla tudi mladoletna otroka pretepene Slovenke. 43-letnica je spregovorila o obeh nasilnežih, ki sta ji skupaj zadala približno 100 udarcev, povedala je, da gre za problematičen zakonski par, ki je v sporu z vsemi v vasi, prav tako pa tudi s svojimi družinskimi člani. 

                   

Slovenka je za portal 24ur povedala, da sta problematična zakonca prva njihova soseda, v Dragi Bašćanski pa imajo počitniško hišico že več kot 40 let. Če so se doslej uspešno izogibali sporu z zakoncema, ki tam živita že deset let, pa je bila v ponedeljek zvečer povsem drugačna zgodba.

Razlog za napad je bilo po besedah pretepene ženske hranjenje mačk v vasi. Neznane osebe so mačkam pod njihovo hišo nastavile hrano, te pa so pričele za seboj puščati iztrebke. Ko je iztrebke pospravila, je napisala list, da naj tisti, ki je mačke hranil, to počne raje pri sebi. Ženska, ki je mačke hranila, pa se je na poziv odzvala tako, da je prinesla kup hrane. Ko je napadena to videla, je hrano odnesla proti smetem. Ko se je vračala, jo je ženska napadla.

Foto: Twitter

Vse skupaj na lastne oči opazovala dva desetletnika
Ženska je Slovenko fizično napadla, ne da bi jo ta kakorkoli užalila, pri tem pa ji je pomagal še njen mož. Ker sta se oba zakonca brutalno znesla nad njo in ji skupaj zadala približno 100 udarcev, je po napadu poklicala policijo. Mlada policista, ki sta se na klic odzvala, pa sta nato pričela prepričevati Slovenko in njene družinske člane, da naj ne vložijo prijave, ker so kazni na Hrvaškem nizke. Napadena je povedala, da sta bila policista zelo vztrajna, zato je morala dlje vztrajati, da je na koncu vložila prijavo. Na srečo so ob napadu prihiteli oče, brat in dva soseda, a dogodku sta prisostvovala tudi dečka, stara komaj 10 let, eden od njiju je bil njen sin. Dogodek ju je vidno razburil, zato sta nemudoma stekla v hišo in na pomoč poklicala policijo. Sina je seveda napad še posebej razburil, saj so mu pred očmi pretepali njegovo mater. Zaradi tega si sploh ne želi več ostati v počitniški hiški.

Po fizičnem pretepu se je morala trojica zglasiti na Policijski postaji na Krku, saj je bil zoper vse sprožen prekrškovni postopek. Napadena Slovenka je povedala, da je sodnica za prekrške nanjo pritiskala, da naj prizna svojo soodgovornost. Ob tem je napadena dodala, da se temu ne čudi, saj sta problematična zakonca manipulativna in sta za dejanje okrivila kar Slovenko. Seveda je to napadeno razjezilo, glede na to, da je od obeh manjša za dvajset do 30 centimetrov in se kot taka po nobeni logiki seveda ne bi mogla znesti nad dvema osebama.

Izdana je bila prepoved približevanja
V napadu je Slovenka skupila lažje telesne poškodbe. Približno 100 udarcev od obeh zakoncev in vlečenje za lase v obe smeri, ki ga je izvajal mož nasilne Hrvatice, je povzročilo velike bolečine. Utrpela je bolečine hrbtenice, predvsem jo boli vratni del. Ob tem je povedala, da upa, da ne bo večjih posledic, je pa poudarila, da je najbolj v ospredju psihični moment, ko te je vseskozi strah. Napadena je povedala, da nikakor ne misli priznati soodgovornosti, saj ni naredila ničesar narobe. Sodnica je sicer izdala prepoved približevanja, a je ob tem napadena povedala, da se je težko drug drugemu izogibati, glede na to, da gre za strnjeno naselje.

Draga Bašćanska (Foto: Wikipedia)

Edino svetlo luč predstavljal slovenski policist
Slovenka je izpostavila, da je zelo razočarana nad postopanjem hrvaške policije, in ob tem dodala, da je edino svetlo točko predstavljal slovenski policist, ki v času vrhunca turistične sezone pomaga Hrvatom na Krku. Ta je vse skupaj poslušal, sedel poleg, ker ima očitno predvsem vlogo tolmača. Povedala je, da je on edini, ki je sploh izrazil sočutje, vsi drugi pa so se obnašali, kot da je takšno nasilje nekaj vsakdanjega. Nič bolj sočutni niso bili niti do otrok.

Policiste je morala napadena prositi, da naj izjavo vzamejo tudi od tujcev, zaradi katerih je zakonski par prenehal s pretepom; sodnica namreč ni bila pripravljena vzeti izjave, ker sta bila tujca in bi bilo to očitno zanjo prezahtevno. Slovenka upa, da bodo na podlagi izjav spoznali, da je bila 100-odstotna žrtev napada in kot taka nikakor ne more biti soodgovorna.

Hana Murn

Sorodno

Zadnji prispevki

Madžarska in Nemčija protestirata proti dodatnim uvoznim dajatvam na kitajske avtomobile

Odločitev Evropske komisije, da uvede dodatne uvozne dajatve na...

Janša: Prst je uperjen v vas, Nataša Pirc Musar

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša se je odzval...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Nika Kovač “fajta” samo tam, kjer se obetajo politične točke?!

Očitno je, da pri Niki Kovač v ospredju ni...