Blinken na vročem stolu zaradi Sorosovega vpliva na delo ameriškega zunanjega ministrstva

Datum:

V javnost so prišle informacije, da ameriško zunanje ministrstvo pod vodstvom Antonyja Blinkna deluje po navodilih judovskega milijarderja Georgea Sorosa. Blinken je na zagovoru pred predstavniki zakonodajne veje oblasti zanikal, da bi bil v stiku s Sorosom, a za vse zaposlene v svojem resorju ni bil pripravljen dati roke v ogenj. Ravno te dni pa je ameriški predsednik Joe Biden izdal izvršni ukaz za zamrznitev premoženja in prepoved vstopa v ZDA vsem tistim, ki prispevajo k destabilizaciji položaja na Zahodnem Balkanu. Seznam nezaželenih bo po uradnih informacijah sestavljalo ministrstvo za finance po posvetovanju z zunanjim ministrstvom.

“Jaz nisem,” je v zagovoru na Kapitolu zatrjeval ameriški zunanji minister Antony Blinken. “Ne morem govoriti za celotno zunanje ministrstvo. A jaz nisem,” je dodal v odgovor na vprašanje republikanskega kongresnika Leeja Zeldina, ali je bil Blinken oziroma kdorkoli njemu blizu v stiku z judovskim milijarderjem Georgeem Sorosom.

Soros je vzbudil pozornost ameriških politikov, potem ko je nekdanji albanski premier Sali Berisha, včasih tesen zaveznik ZDA pri demokratizaciji Balkana, obtožil ameriško zunanje ministrstvo delovanja po navodilih oziroma dezinformacijah nevladnih organizacij, ki jih podpira Soros.

George Soros (foto: EPA)

Berisha je bil dolgoletni desnosredinski prvak albanske postkomunistične scene, poroča Albanian Daily News. Do težav pa je prišlo, ko je Blinken maja 2021 najavil, da je tako Berishi kot njegovi ženi in dvema odraslima otrokoma prepovedan vstop v ZDA zaradi domnevne vpletenosti nekdanjega premierja v “precejšnjo korupcijo”.

Berisha obtožbe o korupciji kategorično zavrača
Nekdanji albanski premier vztraja, da ameriško zunanje ministrstvo za kaj takega nima nikakršnih dokazov, ter da delajo po Sorosovem naročilu. “Trdno verjamem, da je deklaracija proti meni v celoti osnovana na dezinformacijah, ki jih je državni sekretar Antony Blinken dobil skozi skorumpirano lobiranje v katerega sta vpletena [sedanji albanski premier] Edi Rama in George Soros,” je konec maja za The Times povedal Berisha.

“Nimajo nobenih dokazov. Nobenih,” vztraja Berisha. “Če bi karkoli objavili, bi bil res hvaležen. A nimajo nobenega konkretnega dokaza podprtega z dejstvi, samo manipulacije in obrekovanje.”

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Jelinčič: Maljevac, strokovnjak za lizanje riti, pripravlja nov priročnik

"Govori se, da na levi strani političnega prostora gospod...

[Fotogalerija] Prešerno vzdušje na srečanju podpornikov SDS v Bovcu

S sobotnim tradicionalnim srečanjem odborov stranke SDS v Bovcu...