Bo Jankovićeva rdeča zvezda padla? Kot vse kaže, je črna gradnja – obravnava jo že pristojna inšpekcija!

Datum:

Očitno se bo Jankovićeva provokacija z rdečo zvezdo, ki jo je dal postaviti pred dnevi v Ljubljani, klavrno končala. Po naših informacijah, ki jih je med vrsticami potrdilo tudi ministrstvo za okolje in prostor, je namreč Jankovićev famozen komunističen simbol črna gradnja.

                   

Zoran Janković iz dneva v dan dokazuje, da živi v preteklosti, v somraku starih zamer in prihodnosti maščevanj. Kako naj si sicer razlagamo njegovo provokacijo, ko je dal pred dnevi postaviti rdečo zvezdo na železni konstrukciji le streljaj stran od ljubljanske obvoznice?

Vsako leto smo primorani, čeprav nočemo, gledati simbole rdeče zvezde vse od 27. aprila (dan upora proti okupatorju) pa do konca maja, ko Svetlana Makarović obeleži Titov “dan mladosti” s festivalom Nosil bom rdečo zvezdo. V uredništvo smo prejeli fotografije zaskrbljenega bralca, ki meni, da takšna obeležja rdeče zvezde, ki smo jim priča v tem času, za nas predstavljajo okupatorsko državo in totalitarni režim, ki v normalni evropski prestolnici ne bi smel imeti mesta. Pa ga v Ljubljani ima. Janković sedaj postavlja nazaj rdeče zvezde, ki so bile pred več kot desetletjem z razlogom odstranjene.

A očitno bo tudi najnovejši “gradbeni dosežek” ljubljanskega župana obstal le za kratek čas. Na Mestno občino Ljubljana smo namreč naslovili novinarsko vprašanje, ali ima sporna rdeča zvezda ustrezno gradbeno dovoljenje in če ga ima, ali nam pošljejo njegovo kopijo. Pričakovano ni bilo odgovora, zato smo povprašali še na gradbeni inšpekciji na ministrstvu za okolje in prostor, kjer pa so nam med vrsticami potrdili informacijo, da kovinska konstrukcija rdeče zvezde nima ustreznih dovoljenj za postavitev: “Vašo poizvedbo o montažni kovinski konstrukciji, ki naj bi jo investitor postavil na Viču v Ljubljani (in ali ima investitor pridobljeno gradbeno dovoljenje), bo Gradbena inšpekcija Inšpektorata RS za okolje in prostor obravnavala kot prijavo o domnevni kršitvi zakona o graditvi objektov. Kdaj bo ugotovitveni postopek izveden, v tem trenutku še ne moremo vnaprej napovedati.” Janković je bil očitno spet prepričan, da kot glavni šerif Ljubljane počne lahko, kar se mu zljubi, in da zakoni zanj ne veljajo.

J. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Evropska poslanka Romana Tomc postala podpredsednica največje politične skupine v Evropskem parlamentu

Evropska poslanka Romana Tomc iz vrst največje opozicijske stranke...

Nad omrežje Jankovićevega tesnega prijatelja ZDA uvedle sankcije

Tesnega prijatelja ljubljanskega župana Zorana Jankovića, predsednika Republike Srbske Milorada...

Argentina: mesečna inflacija je najnižja v dveh letih in pol

Mesečna inflacija je v Argentini padla na 4,2 odstotka....