Bo končno črno na belem razkrito politično posredovanje Jourove v Sloveniji?

Datum:

Danes ob 12. uri bo Slovenska demokratska stranka razkrila dokumentacijo o obisku evropske komisarke Věre Jourove v Sloveniji. Gre za podatke, ki so jih na Evropski komisiji ves čas skrivali pred javnostjo.

Več kot eno leto je že minilo od zloglasnega obiska podpredsednice Evropske komisije Věre Jourove v Sloveniji, toda javnost še vedno ni dobila prepričljivih pojasnil, kaj točno je počela tisti dan na Ustavnem sodišču RS, ki pa je, kot vemo, nato pozitivno odločilo o noveli zakona o RTV, kar je omogočilo politični prevzem s statusom nacionalnega medija.

Na Evropski komisiji so te očitke vztrajno zanikali, niso pa razkrili zabeležk sestanka s predsednikom ustavnega sodišča Matejem Accettom ter komunikacijo med kabineti Evropske komisije na temo obiska v Sloveniji in vse komunikacije znotraj kabineta Jourove v zvezi z obiskom.

Bomo prišli do odgovorov?
Komisarka Jourová je celo prejela sklep Urada evropske varuhinje človekovih pravic z rokom do 29. januarja letos, a se je Jourová posluževala zavlačevanj in izgovorov.  Transparentnost in pojasnila okoli obiska Slovenije je prek instrumentov Evropskega parlamenta zahteval evropski poslanec Milan Zver, ki je bil na tem področju še posebej dejaven.

Evropski poslanec dr. Milan Zver (Foto: EP)

Bomo tokrat le dobili odgovor na to, ali je Evropska komisija politično vplivala na prevzem RTV s strani Golobove vlade?

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Poslanec Kosi: “Zamenjava prebivalstva in islamizacija Evropi ne obetata nič dobrega!”

"Namesto da bi uvajali neke ukrepe s področja demografije,...

Vzporedne volitve na Hrvaškem kažejo na močno zmago desnosredinske HDZ

Izidi vzporednih volitev na Hrvaškem kažejo na prepričljivo relativno...

[Analiza] Grozljivi zunanjepolitični pogledi mednarodnega pravnika

Danilo Türk je eden največjih skrajnežev v slovenski politiki...

Janša: Vladno posnemanje Jankovića je nevarno in vodi v diktaturo

"Kar se tiče spoštovanja Poslovnika DZ in procedur v...