Bo Musk odstopil kot direktor Twitterja?

Datum:

Drugi najbogatejši Zemljan in lastnik Twitterja Elon Musk se je kot kaže pripravljen posloviti. Prek Twitterja je namreč v nedeljo zvečer izvedel anketo, kjer svoje sledilce sprašuje, ali naj odstopi kot vodja Twitterja. “Upošteval bom rezultate te ankete,” še ob tem pravi. 

                   

Direktor Tesle Elon Musk je po nakupu velikana družbenih medijev za 44 milijard dolarjev prevzel mesto izvršnega direktorja Twitterja, potem ko je odstavil prejšnjega izvršnega direktorja Paraga Agrawala.

Nista še minila dva meseca, odkar je Elon Musk prevzel vajeti na Twitterju. V primeru, da bodo tako odločili ljudje, se bo Musk poslovil in vajeti predal nekomu drugemu. Tri ure pred iztekom glasovanja rezultati ankete kažejo, da je 57 odstotka takih, ki si želijo, da Musk odide, 43 odstotka pa takih, ki si želijo, da Musk ostane.

V več nadaljnjih tvitih je Musk nakazal, da misli resno oditi, in nejasno spregovoril okrog prihodnosti Twitterja v primeru, če bo izglasovano, naj se poslovi. “Kot pravi modri izrek, previdno izbiraj, kaj si želiš, saj se ti lahko uresniči,” je tvitnil Musk.

Še preden je Musk postal lastnik podjetja, so se pojavila poročila, da namerava delovati kot izvršni direktor Twitterja le začasno, pred enim mesecem pa je pod prisego dejal, da namerava najti nekoga drugega, ki bo vodil podjetje, poroča The Verge. V nadaljnjih tvitih je Musk celo trdil, da je podjetje “na hitri poti do bankrota od maja” (ni prvič, da je uporabil besedo na b v zvezi s Twitterjem, to je omenil na sestanku podjetja prejšnji mesec) in dejal: “Vprašanje ni najti izvršnega direktorja, vprašanje je najti izvršnega direktorja, ki lahko ohrani Twitter pri življenju.”

V petek je svoje sledilce povprašal, ali naj začasno ukinjene račune novinarjev, ki so razkrili točno lokacijo njegovega letala, kar je predstavljalo izjemno nevarnost zanj in njegovo družino, obnovi sedaj ali čez teden dni. Skoraj 59 odstotkov od 3,69 milijona sodelujočih je odgovorilo, naj račune novinarjev obnovi nemudoma. “Ljudje so spregovorili,” je v soboto tvitnil Musk in dodal, da bo ponovno vzpostavil račune tistim, ki so razkrili lokacijo njegovega letala. Odkar je Musk lastnik podjetja je večinoma ravnal v skladu z rezultati anket, objavljenimi na njegovem Twitterjevem računu.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Afganistanec na nemški nogometni zabavi zabadal ljudi

Včeraj so nemški nogometni navdušenci slavili. A slavje ni...

[Video] Golob živi otroške sanje: Rajši na tekmi v ZDA kot na mirovni konferenci v Švici

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je ob začetku mirovne konference...

Ukrajina in ZDA podpisali desetletni bilateralni varnostni sporazum

Včeraj sta ameriški predsednik Biden in ukrajinski predsednik Zelenski...

Zver: Arbitražno športno sodišče je zavarovalo ženski šport in ženske

Nekdanji minister za šolstvo in šport ter evropski poslanec...