Bo policija ustavila nasilneža na Možino, preden bo prepozno?

Datum:

“A kdo pozna tega tipa? Prejle se je drl name po imenu in me par 100 m hoje nadlegoval. Če sem prav razumel, ga moti moje delo in je sposoben vsega mogočega. Bi ga policija lahko malo umirila?” Tako je novinar RTV Jože Možina objavil nov primer grožnje in nadlegovanja.

Slovenski zgodovinar, avtor dokumentarnih filmov, knjig, sociolog, novinar in televizijski voditelj Jože Možina je eden tistih ljudi s trdo hrbtenico, ki se raznim levičarskim poskusom podreditve ne upogne.

Možina že od leta 2014 pripravlja serijo dokumentarnih pričevanj z naslovom Pričevalci. V njej se je zvrstilo že več kot 100 oseb, po večini starejše generacije, ki so spregovorile o svojem življenju in osebnih spominih na travmatična obdobja slovenske zgodovine. Je tudi voditelj oddaje Intervju, kamor vabi goste, ki imajo sicer prepoved gostovanja na RTV.

Nadlegovalec že ima kartoteko napadov na novinarje
Možina je zato večkrat žrtev nestrpnih levičarjev. Spomnimo se samo groženj Safeta Alibegića, ki je namigoval, da bi Možino kar povozil. Včeraj pa se je nanj spravil nov primerek: “Prejle se je drl name po imenu in me par 100 m hoje nadlegoval. Če sem prav razumel, ga moti moje delo in je sposoben vsega mogočega,” je zapisal Možina.

Novinarka Demokracije Petra Janša, ko jo je napadel nasilnež. (Foto: Demokracija)

Šlo naj bi za levičarskega ekstremista Tadeja Hasičevića, ustanovitelja levičarske neumnosti “Čezvesoljske zombi cerkve blaženega zvonjenja,” ki je nastala leta 2013 med levičarskimi protesti proti takratnemu županu Francu Kanglerju.

Domnevno naj bi se od istega človeka že leta 2017 zgodil napad, takrat na novinarko Demokracije Petro Janša, v času, ko so se vztrajnice in vztrajniki Odbora 2014 zbirali pred Vrhovnim sodiščem v Ljubljani.

Upajmo, da bo tokrat policija prej opravila svoje delo, preden bo prepozno.

e-maribor

Sorodno

Zadnji prispevki

Po Golobovi napovedi o reformi zdravstva novih pet kirurgov dalo odpoved

Pred dnevi se je premier Robert Golob spet izprsil...

Varnostni strokovnjak opozoril profesorja FDV, da trosi neresnice o Gazi

"Nekaj pomislekov ob Prebiličevim politiziranju. Genocid – primerjati Srebrenico...

Na prireditvi Vinska vigred peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Sinoči je v Metliki na prireditvi Vinska vigred pet...

[Video] Sovražni izpad Jenulla: Ukinil bi prenos nedeljskih maš na RTV

Kolesarski aktivist Jaša Jenull se v svojem zadnjem video...