Bodoči intelektualci popolni rasisti: Zahtevajo, da se Platon in Kant odstranita iz učnega načrta, ker sta belca

Datum:

Študentje Univerze v Londonu so izvedli rasistični upor. Njihova zahteva je, da se nemudoma iz učnega načrta umakne mislece, kot so Platon, Aristotel, Voltaire in Immanuel Kant, ker so belci!

Študentje Univerze v Londonu imajo nenavadno zahtevo. Tisti, ki študirajo orientalske in afriške študije na SOAS, niso izrazili želje, temveč so kar zahtevali, da iz učnega načrta umaknejo največje svetovne filozofe, kar so obrazložili z bizarno utemeljitvijo, da “mora biti večina filozofov na naših tečajih iz Afrike in Azije,” poroča Russia Today.

Predstavniki sindikata študentov se strinjajo z omenjeno zahtevo ter še dodajajo, da bi morali prepovedati bele filozofe ter da bi ti morali biti kvečjemu le en del večje – širše kampanje za “dekolonizacijo” univerze ter “reševanje strukturne in epistemološke dediščine kolonializma.”

“Beli filozofi” naj bi bili po njihovi zahtevi med študijskimi predmeti omenjeni le, če “bi bilo to res nujno,” njihovo delo, čeprav je svetovno znano in priznano, pa bi bilo treba “preučiti s kritičnega stališča”. Na srečo pa vseh Otočanov še ni zapustila zdrava pamet – mnogi znanstveniki so tako ogorčeni nad tem predlogom in opozarjajo, da bi lahko te razmere ušle izpod nadzora. Sir Anthony Seldon iz Buckinghamske univerze ta predlog vidi kot realno nevarnost “politične korektnosti, ki je ušla izpod nadzora”.

S tem predlogom, da bi bilo treba iz učnega načrta črtati bele filozofe,” pa se ne strinjajo niti vsi študentje. Študentka Erica Hunter je na primer začudena nad tem predlogom in prepričana, da je “precej smešen. Odločno sem proti temu, da bi se filozofe in zgodovinarje obravnavalo le zato, ker so ali niso v modi,” je prepričana.

Marjanca Scheicher

Sorodno

Zadnji prispevki

Levičarski “skriti” aktivisti klonili pod težo Grimsovih argumentov o migracijah

Direktor PU Ljubljana je za medije dejal, da skupine...

Nika Kovač se je povezala z eno glavnih Putinovih operativk v EU parlamentu

Inštitut 8. marec se je v sklopu nadaljevanja aktivističnih...

Ne zamudite pogovornega omizja na temo “Štajerska si zasluži več!”

Danes ob 19.15 bo na 2. Programu NOVA24TV prenos...