Božična bajka Slovenije v Mozirskem gaju kmalu odpira svoja vrata

Datum:

V letošnji Božični bajki Slovenije, sedmi po vrsti, bo Mozirski gaj ponovno zasijal v 1,7 milijona prazničnih lučk.

Božična bajka Slovenija tudi letos nosi sporočilo. Sporočilo upanja, ljubezni in pozitivizma. Tako kot vedno bo zimska pravljica tudi to sezono razdeljena na tematske vrtove. S tem želijo obiskovalcem ponuditi čim več prijetnih in posebnih doživetij. Vsak vrt, ki bo edinstveno urejen, pa prinaša sporočilo ljubezni in podpore. 7. Božična bajka Slovenije bo svoja vrata odprla v soboto, 26. novembra, ob 16. uri.

Kot vsako leto tudi letos Božična bajka Slovenije ustvarja nove zgodbe, je drugačna in unikatna, vsekakor vredna obiska. Tudi letos bo v njej zasijalo 1,7 milijona prazničnih lučk.

Čeprav je cilj prižgati dva milijona lučk, da bi po ena zagorela za prav vsakega Slovenca, letos iz solidarnosti do evropske energetske krize števila lučk ne bodo povečevali. Tako jih bo, enako kot lani, zagorelo 1.700 000, četudi že od prve Božične bajke Slovenije koristijo tehnologijo 100 % LED, kar pomeni, da za celotni projekt potrebujejo zelo malo energije. Ta namreč porabi le 8 kw/h elektrike, kar je enako porabi povprečnega slovenskega gospodinjstva.

Tudi letos bodo dogajanje popestrili z obiski Miklavža in Božička. Obiskovalci pa se bodo občasno lahko sprehodili med stojnicami, na katerih se bodo predstavili njihovi stalni partnerji in lokalni obrtniki.

Savinjsko Šaleške novice, po www.mozirskigaj.com

Sorodno

Zadnji prispevki

[Kavarna Hayek] Zala Klopčič: Nevladniki mladim zastrupljajo možgane

V zadnji oddaji Hayek se je voditelj Jože Biščak...

Kako kraljica aneksov deli milijone gradbenim baronom

Imena gradbenih baronov se v Sloveniji postopoma spreminjajo, za...

Slovenske družine so na drugem mestu najbolj obdavčenih v Evropi

V mnogih državah OECD je srednji razred opazil upad...