Branko Selak prejel prestižno priznanje Združenja Manager za življenjsko delo iz managementa

Datum:

“Prejeto priznanje je dokaz, če stvari delaš s srcem, lahko z vztrajnostjo, medsebojnim zaupanjem in ciljno usmerjenostjo dosežeš vse, kar si na svoji poti zadaš,” je ob prejemu priznanja za življenjsko delo iz managementa Združenja Manager dejal nekdanji dolgoletni direktor podjetja Marmor Hotavlje Branko Franc Selak, ki je že več kot 55 let aktivno povezan s podjetjem in ga je več desetletij tudi uspešno vodil.

Pred tem je prejel že številne nagrade in priznanja, med drugim nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke, postal je častni občan občine Gorenja vas – Poljane, bil predsednik Zbornice za gradbeništvo Slovenije, predsednik Kluba direktorjev Škofja Loka, na začetku svoje managerske kariere pa sedem let predsednik jugoslovanskih kamnarjev, član nadzornega odbora Združenja Manager in član Upravnega odbora Gorenjske banke.

“Pri svojem vodenju podjetja sem najbolj ponosen na to, da smo vedno delovali kot velika družina, da smo se med seboj znali spoštovati in sprejemati medsebojno različnost, da smo se skupaj veselili uspehov in v kriznih trenutkih znali stopiti skupaj.”

V podjetju Marmor Hotavlje skrbno negujejo družinske vrednote, kot so spoštovanje, sodelovanje, odgovornost, poštenost, pripadnost in zanesljivost, saj se zavedajo, da lahko le s spoštovanjem in sledenjem naštetim vrednotam postajajo močnejši in uspešnejši.

Vodilno kamnoseško podjetje na svetu je v letu 2022 doseglo 19 milijonov evrov prometa z dodano vrednostjo 57 tisoč evrov na zaposlenega. V petih letih so se prihodki povečali za več kot 60 odstotkov. »Uspeh gradimo na znanju, kakovosti in razvoju. Marmor Hotavlje, ki temelji na več kot 300-letni tradiciji, je svetovni zgled trajnostne in dinamične rasti. Leta 2022 so tuji projekti pomenili 87 odstotkov prihodkov, domači pa 13 odstotkov.«

S 160 zaposlenimi ustvarjajo podobe, ki bodo obstale za številne generacije. Dragoceno delo kamnoseških mojstrov daje občutek večnosti in spokojnosti, saj je kamen trd, kamnoseški mojstri pa ga preoblikujejo v material, ki deluje mehko, prefinjeno in nežno.

S trdim delom in predanostjo je podjetje postalo vodilno pri vgradnji rešitev iz kamna na mega jahtah. Do danes so opremili že več kot 140 mega jaht, sodelovali so pri največji in najprestižnejši zasebni križarki na svetu, dolgi več kot 180 metrov. Danes veljajo za svetovnega voditelja v nišnem luksuznem segmentu opreme za jahte. S kamnom so opremili mega jahti Jeffa Bezosa, lastnika Amazona, in znanega ameriškega režiserja filmov, kot sta Jurski park in Indiana Jones, Stevena Spielberga. Sodelovali so tudi pri odmevnih projektih doma, kot so: Vila in Palača Schellenburg, poslovno-stanovanjski objekt Dalmatinka, največji slovenski kulturni in kongresni center Cankarjev dom, Skupščinska stavba Republike Slovenije in Narodna univerzitetna knjižnica. V tujini so opremili tudi luksuzni hotel Ritz-Carlton v Almatiju V Kazahstanu in nekdanji hotel Kempinski v Minsku. Prav tako so s kamnom polepšali Kempinski Palace v Portorožu in Savudriji, vilo Viktorije Swarovski, naslednice draguljarskega imperija Swarovski, ter vilo Maxa Verstappna, dirkača Formule 1.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...

[Foto] Romana Tomc v Bruslju gosti razstavo o komunističnih zločinih pri Macesnovi gorici

Evropska poslanka Romana Tomc v Bruslju gosti razstavo o...

Plenković po prepričljivi zmagi: Gremo v oblikovanje parlamentarne večine!

HDZ je že tretjič na volitvah prepričljivo slavila zmago....

Skrivnostno izginotje in brutalni umor pretresata Slovenijo

Slovenijo je pretresel brutalni umor 33-letne Sabine Arklinič, matere...