Britanski bankir brutalno ubil dve ženski – eno je mučil več dni zapored

Datum:

Britanski bankir je obtožen umora dveh indonezijskih spolnih delavk, od katerih je eno izmed njiju kar tri dni brutalno mučil s kleščami in seksualnimi igračami, preden jo je prisilil, da je polizala toaletno školjko. 

                   

Tožilec je dejal, da je bil 31-letni Rurik Jutting pod vplivom velike doze kokaina, medtem, ko je snemal sebe kako reže grla žensk v grozljivem napadu, ki se je odvil leta 2014 v njegovem razkošnem stanovanju v Hong Kongu.

Osumljenec ne priznava krivde za umor
Britanski Daily Mail poroča, da je diplomant mednarodno priznane Univerze Cambridge danes izjavil, da ni kriv za naklepni umor 23-letne Sumarti Ningsih in 26-letne Seneng Mujiasih, katerih trupli so našli v njegovem stanovanju. Njegov poskus priznanja krivde za nenaklepni umor, ki bi zmanjšal dolžino zaporne kazni, je bil danes zavrnjen s strani tožilcev na Višjem sodišču.

Foto: YouTube
Foto: YouTube

Tožilec John Reading je sodišču povedal, kako je Jutting pokojno Sumarti izpostavil krutim nasilnim dejanjem, pri katerih je uporabil svoj pas, seksualne igrače, klešče in pesti. Po treh dneh mučenja je Jutting prisilil k lizanju straniščne školjke, medtem pa ji prerezal vrat z nožem z nazobčanimi robovi.

23-letna ženski je po treh dneh brutalnosti prerezal vrat
Jutting, ki je študiral na prestižnem kolidžu Winchester, katerega šolnina znaša 34.000 angleških funtov, je nesrečnici rezal vrat vse dokler ni umrla. Po besedah tožilca Readinga naj bi jo po treh dneh mučenja odpeljal v kopalnico in jo pred straniščno školjko prisilil v klečeči položaj, pri čemer ji je zavezal roke na hrbtu. “Nato jo je prisilil v lizanje straniščne školjke in ji prerezal vrat.”

Na sodišču je bilo mogoče slišati, da se je oktobra 2014 pokojna Sumarti z Juttingom odpravila k njemu domov, po tem, ko ji je ponudil veliko količino denarja. Spolna delavka, ki je v Hong Kongu bivala na podlagi turistične vize, je imela petletnega sina, ki je v Indoneziji živel z njenimi starši.

Foto: YouTube
Foto: YouTube

Tožilec je dejal, da je 23-letna Sumarti Juttinga spoznala, ko ji je ta plačal za spolni odnos. Zaradi grobosti ga je prosila, če bi lahko končala prej kot dogovorjeno in mu zato ponudila polovico obljubljenega zneska.

Krut umor snemal z mobilnim telefonom in truplo strpal v kovček
Jutting je za snemanje umora uporabil svoj telefon in na posnetku izjavil, da je užival med dominiranjem nad pokojno Sumarti in dodal, da mu to zagotovo ne bi uspelo brez kokaina. Na nekaterih posnetkih je mogoče videti truplo nesrečnice na tleh v tuš kabini, v nekem trenutku pa je truplo zavil in ga stlačil v kovček, ki ga je postavil na balkon.

Drugo žrtev je usmrtil tri dni po umoru prve
Nekaj dni po umoru 23-letne Sumarti je v svoje stanovanje v Hong Kongu odpeljal 26-letno Seneng, po tem, ko jo je spoznal v baru in ji ponudil denar za spolni odnos.

Po tem, ko sta se oba slekla, je po besedah tožilca Seneng opazila prevezo narejeno iz neke vrste vrvi, ki se je nahajala blizu kavča in pričela kričati. Jutting jo je nato zgrabil, vzel v roke nož, ki ga je prej skril pod blazino in ji ga postavil k vratu ter ji zagrozil, da ji ga bo prerezal, če ne bo prenehala kričati.

Foto: YouTube
Foto: YouTube

Tožilec je porotnikom povedal, da ker ni prenehala s kričanjem ji je prerezal vrat in nato naredil nekaj posnetkov, na katerih je bilo mogoče videti truplo 26-letnega dekleta. Na posnetku je policiji povedal, da porabil še preostanek kokaina. Najverjetneje je pričel halucinirati, saj je bil prepričan, da je policija na poti, da ga pridrži in je zato poklical številko za klic v sili.

Policisti so odkrili golo truplo Seneng, ki je bilo na nogah in zadnjici posejano z ranami, ki so bile povzročene z uporabo noža. Nekaj ur kasneje pa so na balkonu našli kovček v katerem je bilo razkrajajoče truplo Sumarti.

Jutting je bil aretiran in je med zaslišanjem policiji povedal vse kar se je zgodilo in tudi zaupal, da je jemal heroin. Tožilec je povedal, da so v njegovem stanovanju odkrili sledove kokaina v več kot dveh ducatih plastičnih vrečk.

Jutting je priznal le tretjo ovadbo
Diplomant Cambridga se je danes zagovarjal, da ni kriv povzročitve dveh umorov, po tem, ko so tožilci zavrnili njegov poskus priznanja krivde nenaklepnega umora, ki bi prinesel nižjo zaporno kazen, kar pomeni, da se bo sojenje še nadaljevalo.

Jutting, ki je nosil temno modro srajco, očala in je bil opazno vitkejši na pogled kot lani, je bil ob prihodu na sodišče poseden v zatožno klop obdano s steklom.

Na sodišču so mu prebrali tudi tretjo ovadbo- nezakonit pokop Sumartinega telesa, za kar je priznal krivdo.

Obsojeni je bil zaposlen v Bank of America-Merrill Lynch v oddelku za strukturno financiranje in trgovanje. V primeru, da bo obsojen, bo moral večino svojega življenja preživeti v zaporu.

Sodnik med sojenjem opozoril na krutost obtoženca
Sodnik Michael Stuart-Moore je pred odločanjem porotnikom dejal, da je še posebno grozljiv vidik tega primera v tem, da je osumljenec eni izmed žrtev povzročal ekstremno obliko nasilja in krutosti pred smrtjo ter dodal, da je med dokaznim gradivom veliko barvnih slik, ki niso prijetne na pogled.

Prav tako je sodnik poudaril krutost obtoženca, ko je ta s svojim mobilnim telefonom iPhone posnel del mučenja, ki ga je povzročil svoji prvi žrtvi in vseeno izjavil, da ima Jutting pravico do poštenega sojenja.

Foto: YouTube
Foto: YouTube

Jutting, ki je leta 2005 diplomiral na Cambridgu, se je tri leta nazaj preselil v Hong Kong in je bil pogostokrat opažen v nočnih erotičnih klubih.

Žrtvi sta v Hong Kong prispeli kot tujki in sta bili zaposleni kot sobarici. 23- letna Sumarti, ki je bila spodvržena brutalni obliki nasilja je imela turistično vizo, 26-letni Senengi pa je domača delovna viza potekla. Bili sta med več kot 300.000 delavci migranti, ki so zaposleni v Hong Kongu, večinoma pa vse ženske prihajajo iz Indonezije in Filipinov.

Primer je močno šokiral nekdanjo britansko kolonijo, za katero je veljalo, da je varna.

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Kaj vse so do sedaj uspeli izvedeti o 20-letnem strelcu na Trumpa

20-letni strelec Thomas Crooks, ki je poskušal ubiti nekdanjega...

Magija gorskih jezer – nagrada za trud in vztrajnost

Pot do gorskih jezer zahteva nekoliko več napora in...

Slovenski državljan nadlegoval deklico in grozil njenim prijateljem

V soboto popoldne se je ob jezeru pri Borovljah,...