Britanski premier Johnson opozarja: Novi sev koronavirusa je morda bolj smrtonosen od doslej znanih

Datum:

Obstajajo dokazi, da je novi sev novega koronavirusa, ki so ga odkrili v Veliki Britaniji, morda bolj smrtonosen od doslej znanih, je po poročanju tujih tiskovnih agencij danes dejal britanski premier Boris Johnson.

                   
Poleg tega, da se širi hitreje, obstajajo tudi dokazi, da je nova različica, ki so jo odkrili v Londonu in na jugovzhodu države, morda povezana z višjo stopnjo smrtnosti,” je dejal na novinarski konferenci.

Glavni svetovalec britanske vlade za znanost Patrick Vallance je ob tem opozoril, da nove ugotovitve temeljijo na zgodnjih predhodnih ocenah. Pojasnil je, da je dokazano večje tveganje za smrt pri tistih, ki so se okužili z novim sevom kot pri okuženih z dosedanjimi sevi. “To so še nezanesljivi podatki, natančnih ocen še ni,” je dejal.

Novo različico virusa so v Veliki Britaniji odkrili konec lanskega leta. Hitro se je razširila v Londonu ter Kentu na jugovzhodu Anglije. Ob tem je povzročila zaskrbljenost po vsem svetu, države pa so uvedle nove omejitve glede potovanj, da bi zajezile njeno širjenje.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Kaznovali bi totalitarne simbole – bodo najprej začeli pri sebi?

Levica bi spremenila kazenski zakonik in kaznovala uporabo nacifašističnih...

Akademsko društvo Pravnik s kritiko nad odločitvijo DZ o priznanju Palestine

Akademsko društvo Pravnik je ostro kritiziralo nedavno odločitev državnega...