Celovška Austria se za sobotni koroški derbi z WAC-om pripravlja v Čatežu

Datum:

V soboto je na sporedu 18.krog prve avstrijske lige, v koroškem derbiju se bosta v Celovcu pomerila SK Austria in WAC Wolfsberg . Obe ekipi sta bili v prejšnjem, prvem spomladanskem krogu, poraženi. Kljub temu sta še vedno v igri za šesto mesto, ki še vodi v zgornji del play offa. Austria je z 21. točkami trenutno sedma, WAC pa je s 17. točkami deveti. V zadnjih petih krogih pred play offom želita zbrati potrebne točke za zgornji play off.

                   

Razmere na avstrijskem Koroškem za trening trenutno niso najbolj primerne, zato so se Celovčani včeraj odpravili v Čatež, kjer so razmere za trening precej boljše. Za razliko od Celovca, kjer trenirajo na umetni travi, trenirajo v Čatežu na naravni. V Celovec se vračajo jutri.

Pred sobotno tekmo je izkušeni branilec Kosmas Gkezos, ki je že štiri leta član vijoličastih iz Celovca, za naš portal povedal naslednje:

“V soboto nas čaka derbi, ki ga bomo poskušali dobiti. Naša mentaliteta je takšna, da gremo v vsako tekmo po zmago. Prejšnji teden na Dunaju nam ni uspelo, vseeno pa sem prepričan, da prihajamo v pravo formo. Trenutno smo v Čatežu, kjer je hotel v redu, prav tako površine za trening. Zelo pomembno je, da lahko treniramo na naravni travi, tako da bomo za sobotno tekmo maksimalno pripravljeni.”

Sobotna tekma na stadionu 28 BLACK Arena v Celovcu se bo začela ob 17. uri.

E – Koroška

Sorodno

Zadnji prispevki