Cenzurirani pokvarjenci obsojenega tajkuna Odlazka

Datum:

Spletni portal https://necenzurirano.si/clanek/mnenja/poslanka-sds-ki-je-diplomirala-s-cascenjem-janse-922169 je pred dvema dnevoma objavil članek z naslovom: “Poslanka SDS, ki je diplomirala s čaščenjem Janše”. Prispevek se seveda nanaša na drugo diplomsko nalogo Karmen Kozmus Ferjan (prvo je naredila na Teološki fakulteti, to drugo pa na Filozofski fakulteti v Mariboru). Mentor diplomske naloge je bil redni profesor dr. Darko Friš. Karmen Kozmus Ferjan pa je dan pred tem postala nadomestna poslanka SDS v DZ.

Logično je torej bilo, da jo bodo “Cenzurirani pokvarjenci tajkunskega obsojenca Martina Odlazka” – lastnika tega portala, napadli. Pričakovano torej, zato imajo tudi svojo plačo.  Za ta spletni portal pišejo Primož Cirman, Vesna Vuković in Tomaž Modic, ki se imajo za neodvisne novinarje, v resnici pa so medijski ubijalci po naročilu lastnika portala pravnomočno obsojenega Martina Odlazka.

Toda pazite, avtor prispevka naj bi bil Ford Perfect, že na prvi pogled izmišljeno ime, ki ne obstaja. Še bolj zanimiv pa je pripis na koncu prispevka. Takole so zapisali: “Mnenje avtorja ne odraža nujno stališča uredništva”. Tako torej: objavili so nek tekst osebe, ki ne obstaja, hkrati pa povedo, da to ni nujno njihovo stališče. Zakaj že? Še nekaj so zapisali na koncu prispevka: “O avtorju: Svoje identitete ne želi razkriti, saj se boji povračilnih ukrepov programa portala zlobe”. A tako, on objavlja laži na portalu zlobe, a se boji domnevnega portala zlobe.

Avtor je naredil kaznivo dejanje
Toda avtor prispevka je naredil kaznivo dejanje, upam, da ga bo avtorica diplome kazensko ovadila in takrat bo tudi jasno, kdo to je. Avtor je namreč originalne tekste avtorice diplome preprosto ponaredil tako, da bi bil njegov prispevek bolj verodostojen. Poglejmo nekaj primerov.

Prvi ponaredek

Original iz diplome:
Komunizem se je v Jugoslaviji uvedel po koncu 2. svetovne vojne in ga označujemo kot totalitarni režim, saj je kršil človekove pravice in svoboščine, nosil odgovornost za povojne poboje, kršil temelje pravne države itd. Zaradi tega je režim nelegitimen, zločinski in vreden zavračanja (vir: http://www.dz-rs.si/index.php?id=101&type=98&st=a&mandate=-1&sb=1&vt=65&o=50&unid=PA4%7CC12565E2005ED964C125656E004A6CCD&showdoc=1 (pridobljeno 1. septembra 2010).

Objavljeno v Necenzurirano: Komunizem se je v Jugoslaviji uvedel po koncu 2. svetovne vojne in ga označujemo kot totalitarni težim, saj je kršil človekove pravice in svoboščine, nosil odgovornost za povojne poboje, kršil temelje pravne države, itd. Zaradi tega je režim nelegitimen, zločinski in vreden zavračanja. (brez navedbe vira.)

Drugi ponaredek

Original iz diplome:
“Dogovoriti so se morali tudi glede datuma izvedbe plebiscita. Pučnik je predlagal 23. december 1990, ker so šli takrat južnjaki domov, iz Avstrije in Nemčije pa so prišli slovenski delavci (vir: Pesek, Osamosvojitev Slovenije, str. 226).

Objavljeno v Necenzurirano:
“Dogovoriti so se morali tudi glede datuma izvedbe plebiscita. Pučnik je predlagal 23. december 1990, ker to šli tedaj takrat južnjaki domov, iz Avstrije in Nemčije pa so prišli slovenski delavci.” (Brez navedbe vira.)

Tretji ponaredek

Original iz diplome:
Janša je mnenja, da je Pučnik dobil več glasov. V to ga je prepričalo, ker so po volitvah našli v smeteh več listkov, kjer so volivci obkrožili Demos ali pa Pučnik. S spremembo volilnega zakona še ni prišlo do sprememb med vodilnimi, zato je bilo mnogo manipuliranja. Pri štetju glasov so sodelovali le člani partije, ostali pa so morali iti domov, zato ni bilo kontrole (vir: Pogovor z Janezom Janšo, 20. september 2010).

Objavljeno v Necenzurirano:
Janša je mnenja, da je Pučnik dobil več glasov. V to ga je prepričalo, ker so po volitvah našli v smeteh več listkov, kjer so volivci okročili Demos ali pa Pučnik. S spremembo volilnega zakona še ni prišlo do sprememb med vodilnimi, zato je bilo mnogo manipuliranja. Pri štetju glasov so sodelovali le člani partije, ostali pa so morali iti domov, zato ni bilo kontrole. (Brez navedbe vira.)

OPOMBA: Zaradi lažjega zapisa sem uporabil drug način navajanja virov. Avtorica je v originalnem zapisu diplomske naloge uporabljala CMOS način citiranja (sprotne opombe pod črto).

Namesto zaključka
Kakšen cilj imajo torej Cirman, Vukovićeva in Modic? Njihov lažnivi spletni portal seveda nima nič skupnega z novinarstvom. Njihova naloga je bizarno jasna. Diskreditirati morajo vse, kar je na desnem političnem polu. To jim je pač naročil lastnik, pravnomočno obsojeni Martin Odlazek. Pa saj s tem ni nič narobe, dokler ne prekoračijo zakonske meje (v tem primeru so jo). Vsakdo med nami na nekem spletnem portalu lahko tudi laže, tako kot omenjeni. No, na Twiterju tem strašnim samooklicanim raziskovalnim novinarjem in njihovemu portalu sledi 8770 sledilcev, samo mene sledi 13.900 sledilcev. Stvar je še toliko bolj bizarna. Njihove laži po sistemu “Necenzurirano.si poroča, da …” pogosto povzema tako POP TV kot tudi nacionalna TV. To pa je seveda problem. V tem primeru jih niso povzeli, saj je za ta njihov prispevek iz lune vidno, da je laž.

dr. Vinko Gorenak

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Tina Gaber kljub Golobovim zagotovilom promovirala drago restavracijo

Spremljevalka predsednika vlade Tina Gaber je pričela znova oglaševati...