Češki predsednik Zeman: “Če Evropska unija ne bo okrepila varovanja zunanjih meja, bo v prihodnjem letu v Evropo prišlo dodatnih 10 milijonov migrantov”

Datum:

Češki predsednik Miloš Zeman je v nedavnem intervjuju za češko televizijo dejal, da migranti iz Afrike in Bližnjega vzhoda resno ogrožajo evropsko kulturo, zato bi to morala prepoznati tudi Evropska unija in bi sprejela takojšnje ukrepe za rešitev tega problema.

Češki predsednik Zeman je bil v intervjuju za praško televizijo kritičen do Evropske unije, ki bi po njegovem morala pogumno in zavzeto okrepiti zunanje meje, sicer bo v tem letu v naš prostor prišlo dodatnih 10 milijonov migrantov. “Kultura teh migrantov ni skladna z evropsko kulturo,” je dejal in opozoril, da je porast muslimanov v evropskih državah pomembno vplival tudi k dvigu nasilja, oblikovale so se tudi zaprte islamske skupnosti in geta.

Foto: epa

Zeman je sicer eden od evropskih voditeljev, ki že od začetka opozarjajo na probleme islamizacije in integracije muslimanov v evropsko družbo, saj ti kulturno niso združljivi z našo civilizacijo. “Mislim, da lahko sobivamo z budisti, hinduisti, konficionisti, vendar ne moremo sobivati z vero kot je islam,” je bil kritičen. Na Češkem bodo sicer prihodnji teden predsedniške volitve, na katerih ima Zeman največ možnosti za ponovno izvolitev.

C. Š.

 

Sorodno

Zadnji prispevki

SB Novo mesto: Zaradi izbruha covida obiski na nekaterih oddelkih niso dovoljeni

Vodstvo novomeške splošne bolnišnice je objavilo, da zaradi izbruha...

Ministrica Vrečko za vodenje NUK imenovala družinskega prijatelja, ki ne izpolnjuje pogojev

Vlada Roberta Goloba nadaljuje s političnim nastavljanjem kadrov na...