Črnec George Floyd imel v krvi tolikšno dozo fentanila, da bi lahko umrl od zadušitve tudi, če policija ne bi posredovala

Datum:

Pravijo, da je resnica prva žrtev politike. Vladajo namreč različni interesi in strasti. Naključna dejstva se izrablja kot politično orožje, nihče pa ni pripravljen temeljito razmisliti stvari. Tudi v primeru smrti črnca George Floyda, so bila spregledana številna ključna dejstva. 

                   

Test krvi “umorjenega” Georgea Floyda je namreč pokazal trikratno smrtonosno dozo fentanila, ki je izredno nevaren opioid, sicer kar 50-krat močnejši od heroina in je najpogostejši vzrok smrti odvisnikov. Poleg tega policijska tehnika, ki jo je na Floydu uporabil ameriški policist, ne ovira dihanja. Obenem tudi ni znano, da bi kdajkoli kdorkoli zaradi te tehnike umrl. “Umorjeni” se je že nekaj minut pred tem začel pritoževati, da ne more dihati, ko se je upiral policijskim uslužbencem, saj so ga želeli strpati v policijski avtomobil. Za fentanil je znano, da otežuje dihanje in lahko povzroči celo smrt, poroča UNZ.

Ob tem gre navesti tudi dejstvo, da je bilo potrebno pokojnega črnca vsekakor pridržati s silo, saj spričo njegovega upiranja drugače tudi ni šlo. Po vsej verjetnosti je bil v deliriju zaradi učinkov droge, s čimer gre tudi pojasniti njegove nasilne reakcije. Gre za običajno kratkotrajno reakcijo, ki se konča s smrtjo zaradi kardiopulmonalnega zastoja. Tudi uradna obdukcija je to potrdila, poškodbe, ki jih je umrli prejel med aretacijo, pa naj ne bi bile smrtne. Iz video posnetkov aretacije Floyda tudi ni mogoče videti, da bi ga policija pretepala, marveč ga je le mirno pridržala. V enem izmed posnetkov je tudi jasno razvidno, kako Floyd kriči in glasno stoka, medtem ko leži na tleh, kar je jasen znak delirija.

Resnični razlog smrti Georgea Floyda – predoziranje s fentanilom.

Tudi njegova sposobnost upiranja kar štirim policistom, ki so ga poskušali spraviti v policijsko vozilo, je jasen znak že omenjenega stanja. Vendar pa so bili kljub temu policisti iz Minneapolisa obdolženi njegovega umora, toda kot že navedeno, vsi znaki jasno kažejo na to, da je šlo za predoziranje. Tudi če ga policija ne bi pridržala, bi bilo zelo težko preprečiti njegovo smrt. Po vsej verjetnosti policijsko ravnanje ni bilo niti nameren niti naključen vzrok njegove smrti. Ta ključna dejstva so bila doslej povsem prezrta. Večina namreč še vedno verjame, da je Floyd umrl zato, ker mu je policist klečal na vratu, v resnici pa naj bi umrl zaradi odpovedi srca. Ob tem štejejo zgolj in samo dejstva in ne nekakšne všečne domneve.

Mateja Horvat  

Sorodno

Zadnji prispevki

Fenomen Prebilič: Ali stari botri že tlakujejo pot “novemu obrazu”?

Ali se je na letošnjih evropskih volitvah že začel...

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...