Črnomelj: Motiv za odvrženo molotovko izhaja iz medvrstniških nesoglasij med mladoletnimi osebami

Datum:

Vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto, France Božičnik, je v današnji izjavi za javnost povedal, da so policisti in kriminalisti po zbiranju obvestil in preverjanju okoliščin dogodka (tudi navedb, ki so se pojavljale v javnosti o domnevno politično motiviranem dejanju v primeru črnomaljske občinske svetnice Vesne Fabjan – op. a.) ugotovili, da motiv dejanja izhaja iz medvrstniških nesoglasij med mladoletnimi osebami.

V petek, 9. aprila 2021, okoli 21. ure, so policisti na številki 113 prejeli klic o požaru  v stanovanjski hiši v Črnomlju. V hišo naj bi neznanci vrgli vnetljivo eksplozivno snov. Na kraj požara so bili napoteni policisti Policijske postaje Črnomelj, ki so kraj zavarovali in zbrali prva obvestila.

Ogled in preiskavo požara je prevzela komisija Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto, saj je dogodek imel znake kaznivega dejanja. Pri ogledu kraja dejanja so ugotovili, da je takrat še neznani storilec skozi zaprto okno dnevnega prostora pritličja stanovanjske hiše v notranjost vrgel gorečo steklenico, napolnjeno z vnetljivo tekočino (molotovko). Ob razbitju stekla okna in steklenice je prišlo do izbruha požara. Ogenj je zajel sedežno garnituro in zavese ter osmodil stene. Domačim  je uspelo požar pogasiti. Povzročena je bila manjša materialna škoda.

Po intenzivni preiskavi z zbiranjem obvestil in materialnimi dokazi so kriminalisti potrdili utemeljen sum in zaradi povzročitve splošne nevarnosti kazensko ovadili 17-letnika iz Črnomlja.

V preiskavi so ugotovili, da je fant pred tem na domačem dvorišču opravil tudi preizkus delovanja zažigalne steklenice in to tudi posnel. Za kaznivo dejanje povzročitev splošne nevarnosti je zagrožena zaporna kazen do 5 let zapora, saj je bila s požarom povzročena nevarnost za življenja ljudi.

Moja Dolenjska 

Sorodno

Zadnji prispevki

Branko Grims bo danes predstavil “Zmago dobrega” v Kopru

Poslanec SDS in kandidat za evropskega poslanca mag. Branko...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...

[Foto] Romana Tomc v Bruslju gosti razstavo o komunističnih zločinih pri Macesnovi gorici

Evropska poslanka Romana Tomc v Bruslju gosti razstavo avtorja...

Plenković po prepričljivi zmagi: Gremo v oblikovanje parlamentarne večine!

HDZ je že tretjič na volitvah prepričljivo slavila zmago....