Dalajlama: V Evropi je preveč migrantov. Potrebno jih bo vračati nazaj v njihove domovine.

Datum:

Dalajlama opozarja na preveliko število migrantov, ki tiščijo v Evropo in na nevarnost arabizacije stare celine. Po njegovem je rešitev v vračanju migrantov v države njihovega izvora.

                   

Vodja tibetanskih budistov je povedal: “Ko pogledamo v obraz vsakega begunca, še posebej otroka in ženske, občutimo njihovo trpljenje, zato ima vsak človek, ki živi v boljši situaciji, odgovornost, da jim pomaga.” Vendar je Dalajlama hkrati dejal, da jih je v Evropi, še posebej pa v Nemčiji, ki ne sme postati arabska država, trenutno preveč. “Nemčija mora ostati Nemčija,” je bil jasen.

Migrante je potrebno vrniti v države izvora
Migrantov je postalo preveč, kar je otežilo celotno situacijo, meni tibetanski voditelj. “Po mojem mnenju bi morali biti migranti naseljeni zgolj začasno,” je poudaril ter dodal, da bi se morali migranti vrniti domov in pomagati pri obnovi svojih držav, piše spletna stran Breitbart.

Arabske države potrebujejo dolgoročne rešitve
Dalajlama je bil pred kratkim imenovan za najbolj priljubljenega svetovnega voditelja. Nedolgo tega je dejal, da mora Evropa pomagati manjšemu številu migrantov z azilno politiko, a na način, da lahko še vedno ohrani svojo kulturo. “Premisliti morate številne faktorje in biti pri tem praktični. Nemogoče je, da bi vsi prišli v Evropo,” je povedal in dodal, da je nudenje zavetja nekaj tisočim migrantom čudovito dejanje, vendar mora Evropa misliti na dolgoročno rešitev, ki vključuje razvoj in izobraževanje v muslimanskih državah.

M. P.

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...