Danes: 53. tabor slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični

Datum:

V Šentvidu pri Stični bo danes osrednja prireditev 53. tabora slovenskih pevskih zborov pod osrednjim geslom “Ta šmentana ljubezen”. Dirigent Igor Švara je za letošnji tabor iz bogate zakladnice slovenske ljudske pesmi izbral tiste, ki opevajo ljubezen, to najbolj življenjsko čustvo. Organizatorji pripravljajo tudi bogat spremljevalni program.

                   

Na športnem igrišču pri OŠ Ferda Vesela bo pevce, navzoče in tiste pred televizijskimi ekrani nagovoril nekdanji predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Nastopilo bo okoli sto zborov, med njimi tudi otroški in mladinski zbori iz Šentvida, Ivančne Gorice in Dobrepolja, v programu pa sodelujejo tudi policijski orkester, folklorna skupina Vidovo in recitatorji srednje šole Josipa Jurčiča. Že sinoči je potekal tradicionalni koncert slovenskih pevskih zborov iz zamejstva in tujine.

Žal so se letos organizatorji morali soočiti z odpovedjo televizijskega prenosa na TV Slovenija, ki letos namesto prenosa pripravlja le reportažo iz 53. tabora. Z veliko truda pa je organizatorjem uspelo uvrstiti prenos prireditve na televizijo Planet TV.

Za uspešno izvedbo programa skrbi organizacijski odbor z domačimi društvi, krajevno skupnostjo, šolo in krajani Šentvida ob finančni podpori Občine Ivančna Gorica, Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti ter sponzorjev in donatorjev.

Prireditelji vabijo na pestro kulturno-zabavno dogajanje od 9. ure dalje, s slavnostno povorko ob 12.30 in osrednjim nastopom združenih pevskih zborov ob 13. uri.

Fotografije z lanskega tabora si lahko ogledate na povezavi: FOTO

Moja Dolenjska 

Sorodno

Zadnji prispevki

Rekordna nepriljubljenost nemške vlade

Nemški volivci so izjemno nezadovoljni z delom vlade, kot...

Katere bodo posledice dviga sodniških plač?

Kakšne bodo posledice dviga sodniških plač? Primeri plač in...

Fajonova bo spet donirala s terorizmom povezani UNRWA

Ministrica Tanja Fajon je na včerajšnji donatorski konferenci za...