Darrel E. Brooks: Pedofil, zvodnik, morilec in za mnoge terorist

Datum:

Policija v Waukeshi v Wisconsinu je sporočila, da je 39-letni Darrell E. Brooks Jr. namerno zapeljal s svojim poltovornjakom v množico, a se je tožilstvo odločilo, da primer obravnava kot serijo umorov in ne kot teroristično dejanje, kar bi sodeč po Brooksovih izjavah morali storiti. Javnost je ravno tako presunjena nad dvojnimi standardi pri obravnavi Brooksa v primerjavi s takrat še 17-letnim Kylom Rittenhousom. Za Rittenhousa, ki je v samoobrambi ubil dva in ranil še tretjega napadalca, je morala biti položena varščina v višini dveh milijonov dolarjev. Za Brooksa, ki je serijski kriminalec in je v preteklosti že bežal, ko je bil spuščen v zameno za varščino, pa so določili tisoč dolarjev.

                   

Osrednji mediji so napad Darrella Edwarda Brooksa Jr. na božično parado v Waukeshi v Wisconsinu sprva želeli prikazati zgolj kot nesrečno naključje, ker naj bi ravno takrat nedavno iz zapora izpuščeni Brooks bežal z drugega prizorišča zločina. Izkazalo se je, da je Brooks na družbenih omrežjih pustil serijo izjav, v katerih je pozival k nasilju proti belcem in podpiral retoriko v podporo gibanju BLM, ki se je v zadnjih letih izkazalo predvsem z uničevanjem, požiganjem in ropanjem po vseh večjih ameriških mestih.

Prvotno so mediji trdili, da je Brooks bežal s kraja zločina, kjer naj bi prišlo do spopada z noži. Nato so organi pregona po poročanju Summit News priznali, da ne izključujejo možnosti, da je šlo za teroristični napad. A tej smeri preiskovanja je naredilo konec tožilstvo, ki se je odločilo, da obtožbe terorizma zanemari in Brooksa preganja zgolj za umore za zdaj petih ljudi, ki so umrli v masakru, ki ga je povzročil, ko je prebil policijsko barikado in zapeljal v množico, ki se je udeležila božične parade v Waukeshi.

National Justice poroča, da je Darrell E. Brooks “registriran spolni prestopnik, ki je na videu priznal, da je otroški zvodnik. Kariernega kriminalca so spustili na ulice v zameno za ubogih tisoč dolarjev varščine navkljub dejstvu, da je obtožen nepojavljanja na sodišču po plačilu varščine in je bil po podatkih sodnih spisov v Wisconsinu pred zgolj dvema tednoma obtožen vrste različnih nasilnih zločinov in prekrškov.”

Pozival k napadu na belce
Gre torej, kakor opozarjajo na National Justice, za obsojenega pedofila, serijskega kaznjenca in samooklicanega črnega terorista, ki zagovarja nasilje nad belci. Pred manj kot enim dnevom je imel Brooks račun na Soundcloudu, kjer je pod “umetniškim imenom” Mathboi Fly širil sovraštvo in nestrpnost proti belcem. Ko je prišlo v javnost, kdo je v resnici Mathboi Fly, so pri Soundloudu po hitrem postopku izbrisali njegov račun. A dovolj zgovorno je dejstvo, da vsebina ni bila sporna, vse dokler ni Brooks svoje grožnje uresničil. Na družbenih omrežjih je ravno tako objavljal slike belcev na bombažnih poljih, kjer jih biča črnec, in pozival ljudi, naj napadejo belce ter belce označeval za “sovražnika”.

https://twitter.com/oaktreeupheaval/status/1462678330520457216

Nič bolje ni s policijo v Waukeshi. Policijski načelnik v Waukeshi Daniel Thompson je vodil pohod BLM junija 2020 in svoje policiste prisilil, da pokleknejo v čast črnskemu ekstremističnemu gibanju, ki požiga, ropa in uničuje. 89 odstotkov prebivalcev Waukeshe je sicer belih.

https://twitter.com/oaktreeupheaval/status/1462636027525283840

RT poroča, da je okrožni tožilec iz okrožja Milwaukee John Chisholm identificiral Brooksa kot osumljenca, ki so ga spustili na svobodo 11. novembra v zameno za tisoč dolarjev varščine. Brooks je takrat skušal povoziti žensko, s katero se je prepiral. O incidentu so veliko bolj zgovorni na NPR, sicer nekoliko v levo nagnjenem javnem radiu. Brooks se je namreč z žensko sprl pred motelom, ji iz rok zbil mobitel ter se odpeljal. Nato se je vrnil, jo udaril v obraz in jo povozil s svojim avtomobilom. Ženska je poleg ostalih poškodb imela na hlačah celo odtise gum Brooksovega vozila. Chisholm se je strinjal, da je bila odrejena varščina nizka v primerjavi z zločinom, ki ga je zagrešil Brooks.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Stoječe ovacije za Trumpa, znan je tudi njegov izbranec za podpredsednika ZDA

V Milwaukeeju, tj. v ameriški zvezni državi Wisconsin, so...

Vlada podražila goriva

Regulirana cena 95-oktanskega bencina na bencinskih servisih zunaj avtocestnega...

Celjski policisti oglobili objestnega voznika znamke Ferrari

Policisti s Postaje prometne policije Celje so med včerajšnjim...

Karavana “Odprte kuhne” bo obiskala Ptuj

Na Mestni trg v Ptuju bo 20. julija in...