Šokantno: Daryush Valizadeh je borec in ustanovitelj gibanja za legalizacijo posilstva

Datum:

Če so nekateri levičarski ekstremisti v Sloveniji izražali razumevanje za množična posilstva v Kölnu, pa gredo nekateri po svetu s svojimi bolnimi idejami še korak dlje. S svojim predlogom je ameriški aktivist Roosh V. namreč predlagal kar legalizacijo posilstva. Njegov predlog temelji na ideji, da je to, kar je dostopno oz. legalno, manj zanimivo. 

Ameriški avtor, antifeminist in “umetnik zapeljevanja” Daryush Valizadeh (36), bolj znan kot Roosh V., je zelo kontroverzna osebnost. Sicer potomec očeta muslimanana iz Irana in mame Armenke. Zaradi svoje grobe podobe o ženskah velja za zagrizenega seksista. Je poln takšnih in drugačnih nasvetov za moške, kakšni naj bodo, predvsem fizično, da bodo pritegnili ženske in prišli do seksa.

Na vprašanje, zakaj nosi brado, je nekemu novinarju nekoč odgovoril, da zato, ker je z brado videti seksi. Ženskam, ki ne želijo biti objekt poželenja, pa svetuje, naj se ne razkazujejo. In čeprav do tukaj zveni vse dokaj običajno, Daryush Valizadeh alias Roosh V. trdi, da bi moralo biti posilstvo legalno.

Legalizacija posilstva bi privedla do manj posilstev
S svojo zahtevo po legalizaciji posilstev, kadar bi se ta dogajala na področju zasebne lastnine, je sprožil val ogorčenja, poroča 20minuten. Roosh V. pravi, da je njegov predlog legalizacije posilstva neke vrste “miselni eksperiment” in ne pomeni, da odobrava spolno nasilje nad ženskami. Ustrezna sprememba zakonov bi po njegovem privedla do manj posilstev, ker bi ženske bolje premislile, ali se bodo družile z moškimi, s katerimi nočejo imeti spolnih odnosov. To bi ženske odvračalo od tega, da se z uporabo drog ali alkohola spravijo v stanje, v kakršnem se ne morejo braniti.

“Histerija posilstva” je namenjena preganjanju moških
Roosh V. ugotavlja, da vlada v zahodni družbi “histerija posilstva”. Le-ta ni namenjena zaščiti žensk, ampak preganjanju moških. “Moške obravnavajo kot kriminalce, ženske pa kot otroke. Ne razumem, zakaj bi morali biti moški odgovorni za vse, ženske pa za nič.”

Roosh V. je izdal 15 knjig z raznimi nasveti. “Kako spraviti v posteljo danske ženske na Danskem” ali “Kako čez dan mimogrede osvajati ženske”. Na njegovi spletni strani  lahko preberemo, da na vprašanje, ali je posiljevalec, odgovori z Ne!, medtem ko priznava, da je šovinist. Preberemo lahko tudi, zakaj je odpadel shod “neo-moškega” plemena, ki je bil načrtovan za 6. februar 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=_5qxMhaXC_o

Dan shodov, ko se bodo združila “neo-moška” plemena
Na svoji spletni strani je Roosh V. 6. februar razglasil za svetovni “dan shodov”. Tega dne naj bi se v 165 mestih v 43 državah srečali privrženci njegovih idej z nalogo, da se združijo v lokalna “neo-moška” plemena. Na seznamu je bilo tudi mesto srečanja v Švici: trg Barfüsserplatz v Baslu.

Moški, ki se želijo udeležiti teh srečanj, naj bi se prepoznali s pomočjo gesla “Kje je najbližja trgovina za male živali?”. Potem se bodo podali na skrivno zbirno mesto. Za udeležbo je Roosh V. postavil jasne pogoje. Sodelujejo lahko samo heteroseksualni moški – ženske, geji in transseksualci so izključeni. Tudi mladoletnikom udeležba ni dovoljena, saj se srečanje zaključi v barih s pitjem alkohola.

Kako umiriti ponorele feministke?
Roosh V. je podal tudi navodila glede ravnanja v primeru motečih dejanj: “Če bi se pojavile ponorele feministke, jih fotografirajte in mi pošljite fotografije po elektronski pošti.” Če bi koga zasledovala jezna feministka, naj ji poskusi uiti na poti do lokala, kjer poteka dogodek.

Kantonska policija v mestu Basel je na vprašanje, ali je seznanjena z internetnim pozivom, odgovorila pritrdilno. Ker naj bi šlo za zasebno srečanje in ne za manifestacijo, dovoljenje zanj ni bilo potrebno. Leila Straumann, vodja Urada za enake možnosti v mestu Basel, je na vprašanje glede mnenja o tezah Roosha V. jasno povedala: “Posilstvo je v Švici zločin ne glede na kraj dejanja. In tudi kdor k temu poziva, je zagrešil kaznivo dejanje.” Markus Theunert, generalni sekretar krovne organizacije moških Männer.ch, pa je dejal: “Zaščita pred posilstvom je človekova pravica, ki se je ne sme relativirati v nobeni obliki.” Po njegovih besedah so pogledi Roosha V. “ljudomrzni in mačistični”.

A Roosh V. je nato shod 6. februarja odpovedal, ker ni mogel zagotoviti “varnosti in zasebnosti za ljudi, ki naj bi se srečanj udeležili”. 

V. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Zakaj ne “fajtajo” za 200 tisoč Slovenk brez stalnega ginekologa?

Neiskrenost Inštituta 8. marec se razkriva z dejstvom, da...

Kakšne bodo posledice zaletave in aktivistične zunanje politike Tanje Fajon?

V Sloveniji in tujini je odmeval bizaren izraz žalosti...

Za Trumpovo dokumentacijo so bili pripravljeni tudi ubijati

Agenti FBI, ki so zasegli Trumpovo predsedniško dokumentacijo v...

Odtujenost prebujenske elite

V mnogih evropskih državah se krepi nezaupanje v politično...