Dekle Luke Mesca Manca G. Renko ne bo plačevala računa za levičarske politike svojega partnerja, nižje obdavčen alkohol na veliko kupuje v Italiji!

Datum:

Da je levičarjev sama hipokrizija, je že dolgo znano, tokrat pa je to dokazala kar zasebna partnerka vodje skrajne Levice, Manca G. Renko, a očitno ne namerava plačevati računov za levičarske politike. Priporočala je namreč nakup cenejšega alkohola kar v sosednji Italiji, v Sloveniji je namreč alkohol izredno obremenjen s trošarinami, na trošarino pa se plača tudi davek na dodano vrednost. Plačujemo torej davek na davek. Da slovenska država pod vodstvom levičarjev res pretirava pri vmešavanju v zasebna življenja ljudi, priča tudi dejstvo, da smo se na Nanny State Indexu za leto 2019 uvrstili na mizerno 9. mesto izmed držav Evropske unije, pri čemer je nižje mesto slabše. A kot smo že poročali, se Renkova ne ukvarja s težavami običajnih ljudi, kot del elite si je pri le 27 letih z gotovino kupila 3-sobno stanovanje v središču Ljubljane, katerega tržna vrednost bi lahko dosegla 250 tisoč evrov!

                   

Pred časom so po družbenih omrežjih zaokrožile primerjave cen enakih izdelkov v slovenskih trgovinah Hofer in v avstrijskih trgovinah iste verige. Uporabniki so takrat kot razloge navajali nižjo stopnjo davka na dodano vrednost. Standardna stopnja DDV v Avstriji znaša 20 odstotkov in znižana 10 do 13 odstotkov, medtem ko v Sloveniji stopnja DDV, ki je bila pred leti povišana kot začasni krizni ukrep, ostaja pri 22 odstotkih, znižana pa pri 9,5 odstotka. Uporabniki so prav tako izpostavljali višjo obremenjenost dela z davki in prispevki ter na splošno neugodno slovensko poslovno okolje, ki ga pod levičarskimi vladami vse bolj dušijo regulacije in administrativne ovire.

16-letni škotski viski Lavagulin v italijanskem supermarketu stane 56,90 evra, v Mercatorju pa kar 71,59 evra
Zdaj pa se je oglasil še uporabnik družbenega omrežja Twitter Säšö, ki je izpostavil primer 16-letnega viskija Lagavulin s 43-odstotno stopnjo alkohola v 700-mililitrski embalaži. Ta v italijanskem supermarketu stane 56,90 evra, v Mercatorjevi spletni trgovini pa je na voljo za 71,59 evra. V Sloveniji je torej enak produkt za več kot 20 odstotkov dražji!

Foto: posnetek zaslona

Partnerka vodje skrajne Levice pozvala h kupovanju cenejšega alkohola v sosednji Italiji
Pri tem se ni pozabila oglasiti niti partnerka vodje skrajne Levice Luke Mesca, Manca G. Renko, tudi sama skrajna levičarka, ki je zapisala: “Vse alkohole je najbolje kupovati v Italiji, pri ginu je v povprečju 10 evrov razlike, da o vinih sploh ne govorimo, ker pri nas sploh nikjer ni na izbiro dostopnih, a dobrih vin. 💸 (to je dobesedno edini gospodinjski nasvet, ki ga premorem, hvala za priložnost za deljenje).” To, da kot skrajna levičarka, feministka in podpornica umorov nerojenih otrok ne premore gospodinjskih nasvetov, ni presenečenje, precej bizarno pa je, da kar sama prizna, da ni pripravljena plačati cene politik, ki jih zagovarja, tj. visokih davkov in trošarin. Država ostro posega v zasebna življenja davkoplačevalcev s tem, ko jim želi diktirati življenjski slog. S poviševanjem cen na izdelke, kot sta alkohol ali tobak, namreč država po eni strani skuša na lahek način napolniti proračun, po drugi pa zmanjšati porabo teh izdelkov, a večina ljudi, tako kot Renkova, najde načine, kako priti do izdelkov ceneje!

Foto: posnetek zaslona

Prihaja iz elitne levičarske družine, pri le 27 letih si je kupila stanovanje v središču Ljubljane
A vse omenjeno utegne pojasniti dejstvo, da Renkova prihaja iz elitne levičarske družine, pri zgolj 27 letih pa si je kupila stanovanje v središču Ljubljane. 3-sobno stanovanje na Ilirski ulici meri 72 kvadratnih metrov, po podatkih geodetske uprave pa naj bi bilo vredno 161.057 evrov. A dejstvo je, da tržna cena glede na današnje razmere dosega vsaj 250 tisoč evrov.  Kot je še navedla Demokracija, je Manca z nepremičnino brez hipoteke pri 27-ih ideal Meščevega socializma, citiramo: “Družba, ki si jo kot politik želim pomagati graditi, je družba enakosti. Kjer ne bo nihče ostajal zadaj, kjer bomo vsi državljani imeli socialno blazino, na katero se bomo lahko ujeli; kjer ne bo treba nikomur najeti 30-letnega posojila za streho nad glavo. Kjer bo vsak otrok imel približno enake izhodiščne možnosti, da se uresniči v življenju, in kjer bo vsak, ki mu bo spodletelo, imel ponovno možnost. Če želimo hoditi po tej poti, bomo morali marsikateri vzorec, ki smo ga doslej vzeli za svojega, bistveno predrugačiti. To je naloga nas, socialistov.”

Foto: Demokracija

Omejitve za vnos alkohola, kupljenega v drugih državah, so precej ostre, trošarine pa noro visoke
Pri tem velja omeniti, da se lahko iz drugih držav članic EU za osebno uporabo prinese do 10 litrov žganih pijač, do 20 litrov vmesnih pijač, do 90 litrov vina, vključno z največ 60 litrov penečega vina ali 110 litrov piva, preden nastane trošarinska obveznost. Omejitve so še strožje pri drugih državah, in sicer 1 liter alkohola in alkoholnih pijač z vsebnostjo alkohola nad 22 vol. % ali nedenaturiranega alkohola z vsebnostjo 80 vol. % in več, 2 litra alkohola in alkoholnih pijač z vsebnostjo alkohola pod 22 vol. % alkohola ali sorazmerna količina teh izdelkov in 4 litre nepenečega vina ter 16 litrov piva. Renkova na Twitterju ni pojasnila, ali se sama drži teh omejitev.

Fotografija je simbolična. (Foto: Facebook)

Trošarine na alkohol so v Sloveniji noro visoke
V Sloveniji so trošarine na alkoholne pijače sicer noro visoke. Na pivo ta znaša kar 12,10 evra za vsak volumenski odstotek alkohola na hektoliter, pri žganih pijačah pa trošarina znaša kar 1.320 evrov za vsakih 100 volumenskih odstotkov alkohola na hektoliter pijače. Pri tem velja poudariti, da se tudi na trošarino obračuna DDV, PLAČUJEMO TOREJ DAVEK NA DAVEK! V primeru pollitrske pločevinke piva Laško Zlatorog ali Union, ki se na prodajnih mestih prodajata za 0,99 evra, tako znaša cena piva 47,6 centa, trošarina 29,6 centa in DDV 21,8 centa. Prodajalec, distributer in trgovec si torej razdelijo manj kot polovico celotne cene, večino torej požre država. V primeru obravnavanega viskija Lagavulin znaša cena brez davkov 51,87 evra, trošarina 3,97 evra, DDV 15,75 evra – od skupno 71,59 evra, kolikor boste ob nakupu plačali na blagajni. Na visoko obremenitev piva so pred dnevi opozorili tudi pri Inštitutu Libertas, kjer so priložili zemljevid in zapisali: “Slovenija, otok temne barve med svetlo, ima glede na obdavčitev ostalega alkohola in BDP na prebivalca še vedno absurdno visoko trošarino na pivo. Prav tako se na trošarino zaračuna DDV. Tako pogosto pridemo do absurda, kjer trošarina in DDV na liter piva znašata skoraj toliko, kot je cena litra vina.”

Foto: Facebook

Slovenska država se glede vmešavanja v zasebna življenja ljudi odreže katastrofalno
Koliko se posamezna država vmešava v zasebna življenja državljanov, najlažje preverimo na lestvici Nanny State Index (indeks države varuške), kjer skupno oceno izračunajo na podlagi regulacije in obdavčitve e-cigaret, tobaka, hrane in alkohola. Prvi dve kategoriji pri tem predstavljata vsaka 1/6 uteži, zadnji dve kategoriji pa vsaka 1/3 uteži. Najslabše so se pri omejevanju zasebnih življenj odrezale Finska, Litva in Estonija, najbolj osebno svobodni pa so državljani Nemčije, Češke republike in Slovaške. Slovenija se je, pričakovano, odrezala katastrofalno, saj se je uvrstila na 9. najslabše mesto. Porazne ocene je dosegla pri regulacijah in obdavčitvi e-cigaret, tobaka in alkohola, nekoliko bolje pa se je odrezala pri hrani. Koliko časa bo minilo, preden nam bodo levičarji pričeli dodatno obdavčevati hrano, ki je po njihovem mnenju škodljiva ali pa do okolja neprijazna, ter omejevati število kalorij v obroku, pa je le še vprašanje časa!

Foto: posnetek zaslona

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Magija gorskih jezer: Nagrada za trud in vztrajnost

Pot do gorskih jezer zahteva nekoliko več napora in...

Slovenski državljan nadlegoval deklico in grozil njenim prijateljem

V soboto popoldne je ob jezeru pri Borovljah, nedaleč...

36-letnik je med policijskim pridržanjem izgubil zavest in v bolnišnici umrl

V soboto ponoči je 36-letnik bil prisilno odpeljan zaradi...

Levičarska politika zaposlovanja razkrila številne slabosti varovanja Trumpa

Spodletel poskus atentata na kandidata za predsednika ZDA Donalda...