Dela okoli železniške postaje v Grosupljem lepo napredujejo

Datum:

Območje železniške postaje v Grosupljem se je maja lani spremenilo v veliko gradbišče. Pričela se je nadgradnja železniške postaje Grosuplje. V sklopu projekta bodo na mestu, kjer je stal nadvoz Motvoz, porušen 25. junija lani, zgradili tudi nov nadvoz Taborska. Ta bo širši, sodobnejši, s površinami za pešce in kolesarje. Bolj varen za vse udeležence v prometu.

V juliju se je tako na obeh straneh železniške proge pričelo z vrtanjem do 20 m globokih pilotov kot podpornih elementov, 15. oktobra pa smo za izgradnjo novega nadvoza Taborska že položili temeljni kamen.

In danes že lahko vidimo zasnovo novega nadvoza. 4. in 5. decembra se je namreč izvedla podporna nosilna konstrukcija opaža za prekladno konstrukcijo nadvoza, ki ji je še v istem mesecu sledila tudi izvedba opaža za prekladno konstrukcijo nadvoza. Hkrati se je izvajalo tudi opaževanje, betoniranje in polaganje robnikov na previsu na desni podporni konstrukciji, v smeri proti Industrijski cesti.

S pričetkom letošnjega leta so se nato pričela že železokrivska dela in polaganje armature za prekladno konstrukcijo nadvoza. Ko bodo omenjena dela zaključena, bo sledila izvedba betonskih del. Lepo pa napredujejo tudi ostala dela v sklopu projekta nadgradnje železniške postaje. Zgrajen je že velik del novega podhoda, ki bo povezoval posamezne perone, zgraditi je potrebno še njegov osrednji del, kar vključuje tudi ureditev tira nad podhodom. Prav tako že lahko vidimo prvega od dveh novih otočnih peronov, z že postavljeno nadstrešnico. Kar zadeva samo postajno poslopje, dela trenutno potekajo v njegovi notranjosti.  Lepo pa poteka tudi gradnja manjšega podhoda, ki bo s centrom mesta povezoval naselje Sončni dvori. Ta bo predvidoma zaključena do konca februarja.

Izvedena dela in kako je videti gradbišče danes, lahko vidimo tudi na fotografiji. Brane Petrovič je za vas nekaj fotografij posnel v soboto, 8. januarja 2022.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Novi korupcijski okostnjaki Švarc Pipanove

Nekdanjo pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan bremeni še en...

[Video] Veleposestnica Nika Kovač razkazovala svojo ogromno teraso

Kulturni fenomen Nike Kovač postaja iz dneva v dan...

Golobov in Jankovićev podžupan letoval v luksuznih hotelih za drobiž

Ljubljanski podžupan Samo Logar iz vrst Gibanja Svoboda je...

Dežman ob petnajstletnici vstopa v morišče Huda Jama: Titofilni konzervativci zavračajo dialog!

Predsednik Komisije Vlade RS za reševanje vprašanj prikritih grobišč...