Depolitiziranemu vodstvu RTV se upirajo uredništva zaradi napovedanih odpuščanj

Datum:

Kolektiv uredništva informativnih oddaj na drugem programu RTV protestira zoper napovedano ukinjanje sedmih informativnih oddaj in posledično odpuščanje. Ironično, novinarski aktivisti v vrstah RTV so zahtevali odstop prejšnjega vodstva, ki pa ni krčilo programa ali odpuščalo delavcev. 

                   

Tako so zapisali v sporočilu za javnost: “V Uredništvu informativnega programa na TV SLO 2 smo prejeli novico, da se na TV Slovenija ukinjajo edine slovenske televizijske news oddaje o gospodarstvu, kriminalu, znanosti, zdravju in zabavi. Prav tako so nas obvestili, da se ukinjata dnevnoinformativni oddaji Panorama in Magnet. Skupaj naj bi ukinili kar 7 informativnih oddaj, ki so vsak dan na sporedu na TV SLO 2.”

Ukinitvam oddaj in odpuščanju honorarnih sodelavcev seveda nasprotujejo, hkrati pa opozarjajo, da vodstvo RTV načrtuje zaposlitve novih honorarnih sodelavcev z novim programsko produkcijskim načrtom 2024. Njihovi sodelavci so tako negotovi glede prihodnosti. “Ne vedo ali bodo res izgubili službe, ne vedo ali jim bodo podaljšali pogodbe, v negotovosti so tudi njihove družine,” so zapisali.

“Nasprotujemo tudi radikalnemu krčenju športnega in kulturnega programa in sodelavcem izražamo podporo. Strinjamo se z njihovimi opozorili, da je TV Slovenija največja kulturna institucija v državi in kot takšni smo gledalcem dolžni zagotavljati ukinjene vsebine, ne zgolj pristajati na zniževanje standardov slovenske javne televizije. Predlog sprememb pomeni škodo ne le za javno televizijo, temveč za ves slovenski družbeni prostor. Zato apel vodstvu Televizije Slovenija, da ohrani informativne oddaje na TV SLO2, kulturne in športne oddaje in se odpove odpuščanju honoranih sodelavcev, ki sodelujejo pri nastajanju oddaj,” tožijo razočarani novinarji.

Rešitev vidijo v tem, da davkoplačevalci še bolj izdatno financirajo javno RTV.

Ž. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Slovenski državljan nadlegoval deklico in grozil njenim prijateljem

V soboto popoldne je ob jezeru pri Borovljah, nedaleč...

36-letnik je med policijskim pridržanjem izgubil zavest in v bolnišnici umrl

V soboto ponoči je 36-letnik bil prisilno odpeljan zaradi...

Levičarska politika zaposlovanja razkrila številne slabosti varovanja Trumpa

Spodletel poskus atentata na kandidata za predsednika ZDA Donalda...

Brat slavnega dirkača formule 1 razkril: “Sem homoseksualec”

Nekdanji dirkač formule 1 in brat legendarnega dirkača Michaela...