[VIDEO] Đoković končno osvojil tudi Pariz in postal nesmrten

Datum:

Novak Đoković je končno uspel zmagati tudi Roland Garros v Parizu. Srb se je s tem dosežkom vpisal v zgodovino in postal nesmrten, saj je eden izmed redkih, ki ima v svoji lasti sedaj naslove vseh štirih največjih turnirjev na svetu. V finalu na pesku je premagal Britanca Andya Murraya s 3 : 6, 6 : 1, 6 : 3, 6 : 4 ter tako osvojil svojo 12. lovoriko za grand slam.

                   

Novak Đoković je postal osmi igralec v zgodovini, ki je osvojil vse štiri turnirje za grand slam – odprto prvenstvo Avstralije, Francije, Anglije in ZDA. V Wimbledonu in v ZDA pa bo imel neverjetno priložnost, da kot prvi v enem letu osvoji vse štiri največje teniške turnirje na svetu.

Prvi niz ni kazal na konec serije, nato pa srbska eksplozija
Prvi niz ni bil niti malo podoben Srbu Đokoviću, saj je le-ta delal preveč napak. Murray je vse to z dobro igro izkoristil v svoj prid in dobil niz hitro ter zanesljivo s 6 : 3. Glede na prikazano igro se je zdelo, da bo najboljši tenisač težko prišel do tako željenega naslova v Parizu. Vendar je v drugem nizu Srb pokazal svoj stari in ubijalski obraz ter Britanca v drugem in tretjem nizu ekspresno zmlel  s 6 : 1 in 6 : 3. Đoković je bil nezaustavljiv tudi v, kot se je na koncu izkazalo, zadnjem nizu, ni popuščal in prišel do vodstva s 5 : 1. Vse je bilo pripravljeno za slavje, ko se je Srb kar nekoliko ustrašil zmage in Murrayu prepustil tri igre. Na svoj servis pa je Đokoviću le uspelo osvojiti tudi Pariz. Po osvojenih grand slamih se je sedaj z 12. zavihtel na 4. mesto, pred njim so še trije – med njimi tudi Nadal (14) in Federrer (17).

Zmagovalna točka Đokovića:

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Evropska komisija Sloveniji priporoča dvig konkurenčnosti

Včeraj smo poročali, da je Slovenija nazadovala na globalni...

Vlada se hvali z obnovljivimi viri, v resnici smo odvisni od ruskega plina, ki ga uvozimo iz Avstrije

Slovenija je lani prvič dosegla cilj 25-odstotnega deleža obnovljivih...

Golobova pokojninska reforma: manjše pokojnine in delali bomo dlje

Danes bo potekalo prvo srečanje, kjer bodo socialni partnerji...