Đoković le še korak oddaljen od tega, da prvič osvoji Odprto prvenstvo Francije

Datum:

Đoković se je brez večjih težav uvrstil v polfinale edinega turnirja za grand slam, ki ga v svoji karieri še ni osvojil. V nedeljo bo imel torej spet lepo priložnost, da dopolni in popolni svojo zbirko nagrad in osvojenih turnirjev. Njegov nasprotnik v finalu bo Britanec Andy Murray, ki je v polfinalu ugnal lanskega zmagovalca Wawrinko.

                   

Daleč najboljši tenisač na svetu Srb Novak Đoković se je uvrstil v veliki finale. V polfinalu ni imel večjega dela, v nedeljo pa bo prvič v svoji karieri poizkušal osvojiti Odprto prvenstvo Francije.

Letos odličnemu Avstrijcu prepustil samo sedem iger
V polfinalu se je številka ena moškega tenisa pomeril z letos odličnim Avstrijcem Dominikom Thiemom, ki je v letošnji sezoni osvojil že tri turnirje. Vendar Thiem v polfinalu ni predstavljal večje ovire za Đokovića, ki se je z lahkoto uvrstil v finale. Srb je nasprotniku prepustil samo sedem iger, za napredovanje pa je potreboval vsega uro in 50 minut. Premagal ga je s 6 : 2, 6 : 1 in 6 : 4. Nekoliko bolj napeto je bilo na drugem polfinalnem obračunu, kjer Andy Murray za zmago potreboval štiri nize. S 6 : 4, 6 : 2, 4 : 6 in 6 : 2 je izločil Stanislasa Wawrinko. Švicar je v lanski izvedbi postal zmagovalec Odprtega prvenstva Francije, potem ko je v finalu ugnal Đokovića.

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Prestrašena levica orkestrira medijski pogrom nad evropsko poslansko

Le nekaj dni po razglasitvi hudega poraza levice na...

Rutte se je pisno “opravičil” Madžarski

Nekdanji nizozemski premier Mark Rutte se je pisno opravičil...

Evropska poslanka Romana Tomc postala podpredsednica največje politične skupine v Evropskem parlamentu

Evropska poslanka Romana Tomc iz vrst največje opozicijske stranke...