Dr. Milan Zver podpira pobudo “Move2Learn, Learn2Move” za spodbujanje učenja in mobilnosti mladih

Datum:

Dr. Milan Zver, stalni poročevalec Evropskega parlamenta za program Erasmus+, podpira pobudo Evropske komisije, ki jo je predstavila v ponedeljek, 27. marca, s katero bo omogočila vsaj 5.000 mladim, da sami ali s svojim razredom na trajnosten način potujejo v druge države EU.

Evropska komisija je poudarila, da je “pobuda v sklopu 30. obletnice programa Erasmus skladna z dvema osrednjima prednostnima nalogama Komisije: obnoviti osredotočenost na mlade v Evropi in olajšati mobilnost državljanov EU, zlasti nizkoemisijsko mobilnost”.

Idejo je že leta 2016 predstavil Evropski parlament
Pobuda “Move2Learn, Learn2Move” temelji na zamisli, ki jo je leta 2016 predstavil Evropski parlament. Izvajala se bo prek eTwinninga, ki je del programa Erasmus+, učiteljem in učencem iz vse Evrope pa omogoča, da prek spletne platforme razvijajo skupne projekte. Pobudi se bodo lahko pridružili vsi šolski razredi z učenci, starimi vsaj 16 let, ki sodelujejo v eTwinningu. Označijo lahko, ali se želijo potegovati za brezplačne vozovnice, ki bodo podeljene najboljšim projektom eTwinniga v vsaki sodelujoči državi. Pomembno merilo za izbor najboljših projektov bo socialno vključevanje. Zmagovalci bodo lahko odpotovali med avgustom 2017 in decembrom 2018, točen datum pa si bodo izbrali sami. Učenci bodo lahko potovali v skupini v okviru šolskega izleta ali samostojno, odvisno od odločitve staršev in učiteljev.

Sorodno

Zadnji prispevki

Šestim novinarjem odpoved pogodb, Martić nadaljuje Golobove čistke

Še šestim izkušenim novinarjem in urednikom RTV Slovenija –...

[Video] Poslanec sovražne “Svobode” poslanske kolege označil za sodrgo

Poslanec Gibanja Svoboda Aleksander Prosen Kralj zase pravi, da...

[Ekskluzivno] Milović razkriva, kako je Čeferin pripravljen izdati svoje najbližje

Boris Tomašič je v tokratni ekskluzivni oddaji gostil Miloša...

[Video] Klavca, ki se je z nožem lotil dojenčka, je pokončala policistka

Iz Avstralije poročajo o tragičnem napadu na civiliste. Skrajni...