Družina Trump naj bi že izbrala predsedniškega psa z imenom Patton

Datum:

Novoizvoljeni predsednik Združenih držav Amerike (ZDA) Donald Trump naj bi na podlagi trditev vidne človekoljubke v Palm Beachu že izbral “prvega psa”, ki se bo skupaj z lastniki naselil v Beli hiši, kot je to v navadi ameriških predsednikov. 

Človekoljubka Lois Pope je za Washington Post povedala, da ima v lasti 9 tednov starega psa pasme  “goldendoodle”, križanca med zlatim prenašalcem in pudljem, ki bo kmalu v lasti družine Trump, kljub temu da tranzicijska skupina trdi, da ni bila sprejeta še nobena odločitev. Kužka je lastnica poimenovala Patton, po generalu iz druge svetovne vojne Georgeu Pattonu, ki ga novoizvoljeni predsednik občuduje, poroča Daily Mail.

Barronu se je psiček v momentu prikupil
Popeova, ki Trumpa pozna že več kot 20 let, je med praznovanjem zahvalnega dneva fotografijo pasjega mladička pokazala Donaldu, ki je na fotografijo odvrnil, da naj to pokaže sinu Barronu, in podal prepričanje, da mu bo ta zagotovo všeč in da ga bo hotel imeti. Potem ko je 10-letni Barron videl sliko, se je nasmejal, njegove oči pa so od ganjenosti napolnile solze.

Foto: YouTube
Foto: YouTube

Medtem ko Trumpova predstavnica za stike z javnostjo, Hope Hicks, ni potrdila, da bo prva družina posvojila psa, je Popeova povedala, da je popolnoma prepričana, da se bo Patton naselil v Beli hiši. “Vsak predsednik ima prvega psa. To gre z roko v roki s predsedovanjem,” je dejala.

Pes kot nagrada za kruto in dolgo politično kampanjo 
Barron pa ne bo prvi otrok, ki bo dobil psa kot nagrado, ker je moral prenašati dolgo in grobo politično kampanjo. Sasha in Malia Obama sta s starši dosegli dogovor in dobili psa pasme portugalski vodni pes z imenom Bo, ki ga je družini Obama leta 2009 podaril družinski prijatelj, senator Ted Kennedy. Čez štiri leta se je Boju pridružila tudi psička Sunny.

Popeova je povedala, da bo psiček pripomogel k lažji preselitvi v novo okolje.

Foto: epa
Foto: epa

Barron in njegova mati slovenskega rodu Melania Trump se ne bosta takoj ob začetku mandata preselila v Washington, da bo lahko Barron do konca tega šolskega leta še naprej obiskoval pouk na zasebni šoli v New Yorku.

Popeova je komentirala, da se je malemu otroku zagotovo težko preseliti v Belo hišo in da je pes pravšnji za to, da ublaži tranzicijo, ter dodala, da bo najverjetneje Trumpova administracija, ravno tako kot Obamova, javnost pustila še nekaj časa v dvomih.

Pasma “goldendoodle” je mešanica dveh pasem in je popularna med modnimi oblikovalci. Včasih lahko doseže ceno več tisoč ameriških dolarjev.

Lois Pope je dejala, da je ta pasma zelo dobra za ljudi z alergijami, in dodala, da se bo zelo težko ločila od Pattona. “Ne bo mi lahko, ampak ta deček je bolj pomemben od mene,” je še dejala.

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Vlada bi zdravnike omejevala z odloki, Fides pa: Nezakonito!

Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel se je končno...

Ministrica kmetom prodajala puhlice

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Mateja Čalušić se...

[Video] Putin pripravil svoje vernike do spanca in različnih grimas

Po spletu se širijo posnetki nezainteresirane skupine Putinovih slušateljev...