Državljani smo talci Gen-I in nekdanjega direktorja, ki si obeta skoraj 2 milijona evrov nagrade

Datum:

Položnice za elektriko so zasoljene neupravičeno, opozarja Janez Janša in pojasnjuje, da cene električne energije res določa trg EU, vendar jo tam drago prodajajo tudi slovenski ponudniki, ki so v državni lasti.

V nacionalni bilanci se račun v veliki meri izravna. Vlada RS bi zato morala podaljšati začasne ukrepe za omilitev draginje. Vsaj dokler ne domisli svojih. Medtem ko milijon Slovencev spet preplačuje elektriko, si bo nekdanji direktor Gen-I Robert Golob za 10 mesecev lanske funkcije izplačal skoraj 2 milijona evrov “nagrade”.

Medtem pa je po seji vlade premier Golob predstavil prve predloge za blažitev draginje, med katerimi se niso lotili cen elektrike pri izvoru problema, saj bo elektro oligarhija pričakovano branila svoj monopol. Vlada tako ohranja regulirane marže zunaj avtocest, ukrep, ki ga je uporabila Janševa vlada in sprostila cene na avtocestah – državljani bomo na avtocestah torej plačevali dražje gorivo. Ukrepi začnejo veljati 21. junija.

Golob je napovedal, da bodo ukrepe proti visokim cenam hrane reševali še ta mesec, julija pa pride na vrsto elektrika in ogrevanje.

Peter Truden

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Urška Klakočar Zupančič bi Le Penovi svetovala, kako postati dober človek!?

Predsednica Državnega zbora RS Urška Klakočar Zupančič je, kot...

Kdo seje sovraštvo in nasilje? V Šentjoštu porušili Možetov križ

"Danes ponoči se je nekdo takole znesel nad Možetovim...

Anketa: Veliki koncerti v krajinskih parkih niso primerni

Ob polemiki, ki se je razvila ob načrtovanem koncertu...

Izjava Obame zanetila dramo v Beli hiši

Po tem, ko je ameriški predsednik Joe Biden po...