Dunaj v strahu: Muslimanski migrant z nožem napadel družino

Datum:

Avstrijci živijo v strahu pred napadi in nasiljem, ki ga skoraj vsakodnevno izvajajo muslimanski migranti. Eden takšnih se je zgodil tudi v sredo zvečer; celotna tričlanska družina, z mladoletno hčerko, je v smrtni nevarnosti.

                   

Policija je potrdila, da se je na Dunaju v sredo zgodil napad na avstrijsko družino, ki je utrpela hude poškodbe. Pred japonsko restavracijo je neznanec afganistanskega porekla iz neznanega razloga zabodel vse tri člane družine, pol ure zatem pa se je zgodil še en napad, v kateri je poškodbe utrpel 20-letni Čečen. Po navedbah tiskovnega predstavnika dunajske policije Patricka Meaierhoferja še preiskujejo, ali sta primera povezana.

To pa nista edina tovrstna napada na tem območju, ki se nahaja blizu podzemne postaje Nestroyplatz. Avstrijske oblasti so tu imele že ogromno dela, muslimanski migranti v napadih ne delujejo več posamezno, ampak se združujejo v tolpe. Pretepanje in hujši napadi so postali v tem zgodovinskem mestu že običajni in skoraj vsakodnevni. Kljub temu, da je policija povečala svojo prisotnost na tem območju, je to postalo prežeto s kriminalom.

V izogib takšnim izgredom avstrijski kancler Sebastian Kurz nasprotuje migrantskim kvotam, s katerimi porazdelijo migrante po Evropski uniji oz. prisilijo države naj jih sprejmejo. Prepričan je, da je treba zagotoviti podporo “vojaškim” migrantom z vzpostavitvijo varnih razmer v svojih državah izvora, če to res ni mogoče, v sosednjih državah. Če tudi to ni mogoče, pa vsaj na njihovih celinah. Dodal je še, da mora Avstrija okrepiti svoje meje.

A. G.

Sorodno

Zadnji prispevki