Džihadisti grozijo s ponovnim požigom katedrale Notre-Dame: “Počakajte na naslednjega!”

Datum:

Skrajna islamistična skupina, povezana z Islamsko državo, grozi s ponovnim požigom notredamske cerkve. To so uprizorili s posebno infografiko.
Evropa, še vedno pretresena od požiga enega največjih kulturnih ter krščanskih spomenikov, se sooča z novimi grožnjami skrajnih islamistov.

                   

Čeprav oblasti še vedno zanikajo kakršnokoli povezanost s terorizmom, pa džihadistična skupina, povezana z ISIS, grozi s ponovnim in še večjim požigom.

Uničenje so pospremili z veseljem
Gre za tako imenovano skrajno skupino Al-Munatsir, ki je požig 850 let stare katedrale pospremila z besedami: “Želimo vam lep dan.” Spomnimo, da so francoske oblasti že leta 2016 ob notredamski cerkvi našle avtomobil s tremi plinskimi bombami, za spodleteli napad pa so aretirale tri ženske.

Veselje muslimanov ob goreči katedrali Notre-Dame (Vir: Twitter)

Po ponedeljkovem uničujočem požaru je policija zaslišala okoli 30 ljudi, večinoma delavcev, ki so prenavljali katedralo. Direktor za notredamsko dediščino Laurent Prades je za Daily Mail povedal, da je bil znotraj objekta uničen le oltar, ki so ga v sveto cerkev vgradili pred 30 leti. Vse ostalo jim je k sreči uspelo rešiti, med dragocenostmi pa so bile freske in kipi iz 18. stoletja ter orgle. Prav tako so cela ostala znamenita Rožna okna iz 13. stoletja.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu Bogoviču,...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

V luči poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se...