Edini skupni imenovalec levice je neomejena oblast! SDS in Janša sta ji zato gromozanski trn v peti!

Datum:

Odkar je postalo znano, da je predsednik Slovenske demokratske stranke (SDS) Janez Janša postal zmagovalec državnozborskih volitev, se je razkrila beda slovenske levice v vsem njenem sijaju. Ta namreč kot ponavljanka sestavljanka ponavlja, da z Janšo ne gre v koalicijo, čeprav naj bi bila sama oh in sploh “povezovalna”. Janša ji očitno predstavlja eksistenčno grožnjo za privilegije, s tem pa oviro, ki onemogoča realizacijo edinega skupnega imenovalca, ki ga je uspela definirati – in to je neomejena oblast. 

                   

Ideološka levica (stranka Levica) skupaj s tajkunsko levico (stranka SD), kvazi-liberalno levico (SMC, SAB) in Erjavčevo levico (DeSUS) predstavlja slovensko levico, za katero sta značilni razdrobljenost in nezmožnost oblikovanja koherentnega razvojnega programa, ki ga Slovenija potrebuje, državljanke in državljani pa si ga zaslužijo.

Skupni imenovalec: neomejena oblast
Stranka Levica, ki velja za najbolj radikalno levo stranko, še posebej izstopa z gospodarskim programom po zgledu “mega uspešnega” venezuelskega gospodarstva, za katerega sta med drugim značilna šikaniranje podjetnikov in odganjanje tujih investitorjev. Inspiracija po izkoreninjanju Slovenske vojske, izstop iz Nata, pomoč “beguncem”, skupna lastnina, netoleriranje konservativcev ter sovraštvo do cerkve, madžarskega premierja Viktorja Orbana in zmagovalca volitev Janeza Janše so le nekatere obvezne sestavine njene politične agende, ki ima z usmeritvijo v razvoj toliko skupnega, kot ima skupnega dan z nočjo.

Foto: Facebook

Ima močno tajkunsko zaledje
Stranka SD, ki se je po izstopu NSi iz koalicijskih pogajanjih šestih strank pod okriljem Šarčeve LMŠ pričela najbolj intenzivno zavzemati za povezovanje z Levico, je prepredena s tajkunčki, ki v prvi vrsti skrbijo za svoj blagor, blagor preostalih pa prepuščajo papirju, ki tako ali tako prenese vse.

Med njimi izstopa oče nekdanjega poslanca Jana Škoberneta, šaleški tajkun Marko Škoberne, ki je z menedžerskim prevzemom prišel do lastništva že več kot desetine velenjskega podjetja Esotech. Podjetje očeta Škoberneta mlajšega je na veliko biznisiralo s Teromoelektrarno Šoštanj (Teš), medtem ko je bil sin Jan preiskovalec investicije tega istega Teša, šestega bloka. Torej, medtem ko je sin preiskoval, je očetovo podjetje s Tešem v pičlih treh letih dobilo za 2,4 milijona evrov državnih poslov. V vrstah Socialnih demokratov pa ni zanemariti vpliva nekdanjega poslanca SD Bojana Kontiča, ki je kot župan Velenja med najbolj zaslužnimi, da Velenje še naprej ohranja status najbolj jugo-nostalgičnega mesta v Sloveniji, kamor lahko somišljeniki romajo. Sicer pa je na to, da gre pri šaleškem lobiju, ki je vpleten v zloglasni projekt Teš 6, za rdečo navezo, opozoril že Gregor Golobič, vse skupaj pa vodijo velenjski župan Kontič, častni občan Mestne občine Velenje Srečko Meh in Milan Medved, član SD in dolgoletni direktor Premogovnika Velenje.

Foto: STA

Rezultati volitev so bili najbolj streznitveni za kvazi-liberalno levico SMC, saj je ta doživela konkreten pogrom v obliki zmanjšanja števila poslanskih sedežev, in za Erjavčevo levico, ki je komajda presegla parlamentarni prag. Predsednik stranke Karel Erjavec, ki je za poslansko funkcijo neuspešno kandidiral v Tržiču, kljub aktiviranju Saše Dončića, razdeljevanju košarkaških žog in formiranju levega bloka z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem ni uspel naplahtati volivcev, da se tokrat namerava resno boriti za blagor upokojencev. Očitno ti niso pozabili na lažne obljube, ko je obljubljal pokojnine v višini 1.000 evrov.

Foto: STA

Vse levičarske stranke so pri zavračanju pogovorov s SDS pokazale znak balkanske politične nekulture. Več kot očitno jim edini skupni imenovalec predstavlja neomejena oblast. Ker pa jim to ogrožata SDS in Janša, jim stranka SDS predstavlja trn v peti, ki se ga poskušajo znebiti s pomočjo Marjana Šarca. Seveda pa imajo ob blatenju Janše znatno medijsko podporo mainstream medijev, ki razgaljajo bedo tranzicijske levice. Globoka država pa se trudi na vsak način podaljšati čas brezvladja, saj deluje po principu: VEČJI JE KAOS, BOLJE JE ZA NAS. In ravno v teh dneh in tednih veriži deleže preko DUTB in SDH, hkrati pa za vsak slučaj s temi viri konsolidira mrežo malih bank in hranilnic, ki naj bi nadomestila eventualno izgubo bankomata NLB.

H. M.

Sorodno

Zadnji prispevki

Kaj vse so do sedaj uspeli izvedeti o 20-letnem strelcu na Trumpa

20-letni strelec Thomas Crooks, ki je poskušal ubiti nekdanjega...

Magija gorskih jezer – nagrada za trud in vztrajnost

Pot do gorskih jezer zahteva nekoliko več napora in...

Slovenski državljan nadlegoval deklico in grozil njenim prijateljem

V soboto popoldne se je ob jezeru pri Borovljah,...