Ekscentrični konzervativni politični komentator Milo Yiannopoulos bo imel otvoritveni govor na madžarski konferenci skupine V4

Datum:

V Budimpešti se bo od 23. do 25. januarja 2018 odvijala konferenca Prihodnost Evrope, ki jo organizira madžarsko predsedništvo skupine V4 (Višegrajske skupine) v letu 2017/18. Na konferenci naj bi bilo govora o poglavitnih problemih, ki pestijo Evropo, ter vlogi držav Višegrajske skupine. Najavljene teme naj bi vključevale: Kulturne vojne oziroma trk kultur v Evropi, Migracija, preseljevanje in prihodnost Evrope, Geopolitični izzivi, Ali je umetna inteligenca prihodnost ter Višegrajske štiri – motor evropske ekonomije.

                   

Napovedani govorci po pisanju Hungarian Journala so francoski filozof Pascal Bruckner, nemški filozof in publicist Götz Kubitschek, madžarski komentator in sociolog Frank Füredi, politični komentator in novinar Milo Yiannopoulos, madžarski minister za zunanje zadeve in trgovino Peter Szijjart ter direktor OTP Bank Group Sandor Csanyi.

Yiannopoulos naj bi imel tudi otvoritveni govor, ki so ga naslovili “Izzivi zahodnega sveta”. Yiannopoulos je bil do nedavnega Breitbartov urednik, ki se je osamosvojil in začel svoj lastni projekt, ki trenutno deluje pod imenom MILO. Yiannopoulos v javnosti velja za govorca brez dlake na jeziku, ki je pripravljen izzvati status quo in družbo postaviti pred resnična dejstva. Njegovi podvigi pogosto naletijo na neodobravanje med zagovorniki politične korektnosti ter zgražanje med levičarji in radikalnimi progresivci, ki ob Yiannopoulosu ostanejo brez besed.

Meteoritski vzpon Yiannopoulosa znotraj sfere kulturnih vojn se je začel s poročanjem o aferi Gamergate. Igralci računalniških igric so takrat pozivali k višjemu nivoju poročanja ter zahtevali, da novinarji, ki poročajo o njihovem hobiju, ohranjajo neko osnovno etično držo. Novinarjem je to šlo v nos, zato so, namesto da bi se zamislili nad sabo, veliko raje napadali javnost in igralce računalniških igric ter jih označevali za seksiste, homofobe in jim pripisovali še ostale standardne oznake. Yiannopoulos je bil eden redkih, ki je o celotni aferi poročal objektivno, kar so mnogi pripadniki gibanja Gamergate cenili. V svojem poročanju je razkrinkal incestuozne odnose med razvijalci računalniških iger ter novinarsko industrijo, ki ji je bilo več do posiljevanja igralcev igric z levičarsko politiko kot do poročanja o sami kvaliteti iger.

Zagovorniki identitetne politike pred Yiannopoulosom nemočni
Yiannopoulos zase trdi, da je grški jud, ki je zrasel v katoliški veri, poleg tega pa je še homoseksualec, ki ima rad črnce. Zaradi tega levičarji ob njegovem prihodu pogosto ostanejo brez besed, saj kljub vsem oznakam, ki bi ga v anglosaškem politično korektnem prostoru postavile na prestol svete krave, vseeno zagovarja klasična konzervativna stališča. S čimer tepta vsa načela levičarjem tako ljube zblojene identitetne politike.

Izgredniki na shodu v Berkeleyu proti Breitbartovemu uredniku Milu Yiannopoulosu, EPA/NOAH BERGER

“Nevarni peder”
V letu 2015 je začel s turnejo Dangerous Faggot (Nevarni peder), v kateri je potoval po ameriških univerzah ter predaval o aspektih kulturnih vojn, politične korektnosti, svobode govora ter nevarnostih islama, ki grozi zahodni civilizaciji. Številni ameriški študenti so njegovemu prihodu na univerzo nasprotovali, na elitni ameriški univerzi Berkeley je prišlo celo do izgredov Antife in ostalih Yiannopoulosovih nasprotnikov, ki so povzročili za več kot 100 tisoč dolarjev materialne škode.

Lahko bi rekli, da se je Yiannopoulos v svojih komentarjih, poročanjih ter pisanju lotil sistematičnega uničevanja levičarjev in progresivcev. Tako v svojih gostovanjih po oddajah na televiziji pogosto smeši voditelje, ki zagovarjajo politično korektnost ali pa ga skušajo kakorkoli napasti. V letu 2017 je objavil svojo prvo knjigo naslovljeno Dangerous.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki