[Ekskluzivno] Hrvaški varnostni organi v samoobrambi streljali na napadalnega iranskega migranta! Hrvaška policija incident že potrdila!

Datum:

V uredništvo Nova24TV smo prejeli ekskluzivno informacijo, da je na hrvaški strani reke Kolpe prišlo do uporabe strelnega orožja zaradi napada migranta, ki je z nekim predmetom oziroma “kolom” napadel policiste. S hrvaške policije so nam potrdili, da je do incidenta prišlo pri varovanju državne meje v kraju Prilišče – nasproti Žuničev, policist pa je zaradi neposrednega napada migranta uporabil pištolo v skrajni sili in je dvakrat streljal v tla. Hrvaški mediji poročajo, da je bila uporaba orožja upravičena. Na Policijski upravi Novo mesto so na vprašanja novinarke Demokracije dogajanje odločno zanikali.

                   

Vse več migrantov, ki množično prihajajo po balkanski migrantski poti proti Sloveniji, povzroča tudi številne konflikte ter incidente. Hrvaška policija nam je potrdila, da so morali hrvaški varnostni organi v samoobrambi uporabiti strelno orožje proti iranskemu migrantu, ki jih je fizično napadel s kolom. Dogodek se je zgodil v bližini meje s Slovenijo, nasproti kraja Žuniči v Beli Krajini. Napadalni migrant je pod nadzorom, v zvezi s primerom pa teče kriminalistična preiskava. V zvezi z incidentom bo načelnik karlovške policijske uprave na mejnem prehodu Prilišće-Žuniči.

Šele po drugem strelu se je umiril
Načelnik PU iz Karlovca Josip Ćelić je za medije priznal, da so bili v bližini mejnega prehoda kar štirje nevarni ilegalni migranti. Ko se jim je približala policija so se trije podali v beg, eden pa je skočil proti policistu, zato je ta moral uporabiti pištolo in je dustrelil v tla. To migranta ni ustavilo, saj je na policista krenil s kolom. Šele po drugem strelu se je migrant “umiril”. Trije ilegalni migranti iz te skupine so na begu: dva sta že v Sloveniji, tretjega policisti lovijo na Hrvaškem.

Na spodnjem posnetku Radia Mrežnice je prikazana aretacija migranta.

Spomnimo, da je na Hrvaškem prejšnji teden že prišlo do streljanja, ko je morala policija ustaviti kombi, poln ilegalnih migrantov na begu, saj se ta ni želel ustaviti. Zaradi streljanja in posledic nesreče je bilo poškodovanih 9 migrantov. Hrvaška se v zadnjem času sooča s povečanim migrantskim valom iz Bosne in Hercegovine, veliko težav jim delajo tudi kriminalne združbe, ki tihotapijo prebežnike.

Foto: epa

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Žensko v francoskem safari parku hudo pogrizli volkovi

Iz Francije se je razširila vest, da je ena...

Slovenska “feministična zunanja politika” na preizkusu – se bodo zavzeli za afganistanske ženske

Združeni narodi pripravljajo posebno konferenco posvečeno Afganistanu, na kateri...

So volivci res nagradili Goloba za poraz na volitvah?

Volivci Gibanje Svoboda, še isti mesec, po hudem porazu...