[EKSKLUZIVNO] Ljubljano preplavil kriminal migrantov – Na Kotnikovi ulici se je odvijal hud pretep, medtem ko so na Metelkovi potrdili, da naj bi več migrantov posililo dve mladoletni Slovenki!

Datum:

V noči s ponedeljka na torek se je v naši prestolnici dogajala prava drama. Iz Policijske uprave Ljubljana so namreč sporočili, da so okoli 1.00 zjutraj policisti posredovali na Kotnikovi ulici v Ljubljani, kjer je prišlo do pretepa v prostorih azilnega doma. Ugotovili so, da sta se sprva sprla in fizično obračunala dva migranta, nato sta se v pretep vmešala še dva. Enega so policisti pridržali, zaradi kršitev zakona o varstvu javnega reda in miru in zakona o zasebnem varovanju pa so vsem štirim izdali plačilne naloge. Vprašamo se lahko, iz čigavega denarja bodo plačali kazen (če jo sploh bodo)? Iz “žepnine”, ki jo država daje migrantom? Torej, če potegnemo črto – mi, davkoplačevalci, bomo plačali kazen za izgred migrantov. Mnogi, ki komaj preživljajo sebe in svoje družine, bodo sedaj plačali kazen “ubogim” migrantom. Znano je tudi, da ima “Metelkova” težave z migranti, kot so kraje, grožnje, seksistični izpadi in tudi medsebojno obračunavanje. Iz zanesljivih virov pa smo tudi izvedeli, čeprav dogodek ni bil prijavljen na policijo, da je skupina migrantov spolno nadlegovala dve mladoletni Slovenki, dogodek pa se je končal tragično, saj naj bi ju nekateri izmed njih posilili. Janković, kje si?

Žal pa to ni osamljen primer, a se mnogokrat mainstream mediji na vse pretege trudijo, da ne poročajo o incidentih, ki jih povzročijo migranti, ali pa jih olepšujejo. Policijska poročila pa so zgovorna in kažejo, da se uradno število nezakonitih migrantov v državi povečuje, ob tem pa se je potrebno zavedati, da je število v realnosti še veliko višje, prav tako je več tudi kriminalnih dejanj.

Migranti kradejo po trgovinah na Čopovi ulici
Spomnimo, da so pred kratkim, prejšnji mesec, policisti na Čopovi ulici v Ljubljani aretirali več oseb zaradi kraj po trgovinah. Policija je potrdila, da gre za migrante, državljane Alžirije in Maroka, stare med 25 in 30 let. Ni pa to prvič! Letos so Alžirci že ropali sredi belega dne po ljubljanskih trgovinah. Pri tem so bili prijeti 18-, 22-, 30- in 31-letni moški, vsi državljani Alžirije. S policijske uprave Ljubljana so takrat potrdili, da so jih varnostne službe v petek obvestile o kraji, ko je 18-letni Alžirec v treh različnih prodajalnah v središču Ljubljane odtujil oblačila v skupnem znesku okoli 190 evrov, 31-letni Alžirec pa oblačila v znesku 40 evrov. Prav tako na Čopovi ulici je 30-letni Alžirec v prodajalni oblačil odtujil za okoli 40 evrov izdelkov – različnih oblačil in modnih dodatkov. Istega dne pa so bili policisti okoli 16.30 zopet obveščeni o tatvini v prodajalni na Poljanskem nasipu, kjer je bilo ugotovljeno, da je 22-letni alžirski migrant v trgovini ukradel steklenice alkohola.

Pretepi  migrantov na Ilirski ulici
Prejšnji teden pa so imeli policisti, oboroženi in opremljeni z neprebojnimi jopiči, zopet delo z migranti. Policisti so namreč sporočili, da je bilo v pretepu na Ilirski ulici v Ljubljani vpletenih več oseb. “Na ulici sta se zadrževala državljan Libije in državljan Palestine, ko je do njiju pristopila skupina 4 moških (prav tako tujcev). Med njimi je prišlo do spora in med dvema tudi do fizičnega obračuna. V tem je državljan Libije zagrabil kolo in ga vrgel, pri tem pa zadel parkirani osebni avtomobil znamke toyota yaris. Policisti so ob posredovanju na kraju prijeli dve osebi, ostali pa so se pred tem razbežali,” so pojasnili iz PU Ljubljana.

Napadi migrantov z noži na Trubarjevi ulici: 4-krat
Poročali smo tudi o napadu z nožem v nekdanji tovarni Rog na Trubarjevi, kjer je migrant zabodel enega izmed uporabnikov Roga. Policija je sporočila, da je s kraja incidenta zbežal, iskali so ga po okoliških lokalih, trgovinah in frizerskih salonih, a neuspešno. Uspel se je nevidno zliti z množico Ljubljančanov. (Do kdaj? Naslednjega napada?) Takrat so zagnali paniko celo rogovci, ki so jim pred dogodkom na široko odpirali vrata. Sklicali so celo izredni sestanek in iz zapisnika je bilo razvidno, da se napad z nožem ni zgodil le enkrat, ampak celo štirikrat, a so pred očmi javnosti to dobro skrili, saj niso želeli škandalov, ki bi zagotovo prebudili javnost.

Napad z nožem v Rogu.

Ljubljanski šerif Zoran Janković, kje si?
Incidentov, v katere so vpleteni migranti, je v Ljubljani še več. A župan Zoran Janković jih vseeno veselo kliče med svoje Ljubljančanke in Ljubljančane. Dejstvo pa je, da z mižanjem pred resnico škodujemo sami sebi, in dokler to nekaterim ne bo jasno, bodo nasilneži, katerih bivanje financiramo državljani, praktično nedotakljivi. Praksa iz evropskih držav, kot so Francija, Švedska in Velika Britanija, kaže, da takšna pot ni prava in da so posledice izjemno boleče. Si mar želimo, da gre Slovenija po isti poti?

A. B.

Sorodno

Zadnji prispevki

Multimilijonarska filmska zvezda se je označila za “srednji razred”

Filmska zvezda Cate Blanchett je na spletu pritegnila precej...

SDS slovenskim ribičem: “Niste sami!”

Slovenska demokratska stranka je vložila predlog spremembe zakona, s...

Politično klanje med “koalicijskima” Volkom in Brglezom zaradi Palestine

Do slovenskega priznanja Palestine še vedno ni prišlo. Radikalnejši...