[Ekskluzivno] Mednožje poslanke Tomićeve ujeli tudi na Kolpi!

Datum:

Poslanka Levice Violeta Tomić nikjer ne ostane neopažena. Če je v državnem zboru tako zaradi njenih provokativnih nastopov, pa je med poletjem razlog povsem drugačen. Potem ko je lani na Nova24TV postala prava zvezda, ko smo objavili članek z njeno fotografijo, ki smo jo prejeli v uredništvo, na kateri nič kaj elegantno ne poseda na trajektu proti Visu, pa se sedaj očitno obetajo fotografije Tomićeve, ki skupaj s kužkom Budo poležava ob Kolpi. Na to je tokrat opozorila kar sama prek družabnega omrežja Facebook in ob tem dodala, da se sprašuje, iz katerega kota je neznanec ujel njeno mednožje v kopalkah. 

“Ležim ob Kolpi, kjer z Budo premagujeva pasjo vročino, pa me čez tole grmovje iz kajaka fotografira ena sivolasa glava. Z velikim objektivom. Prav groza me je, kaj me spet čaka. Iz katerega kota je ujel moje mednožje v kopalkah?” je zapisala Tomićeva in dodala, da se sprašuje, kam vse to pelje. “Poskušam živeti normalno, čeprav tudi savne ne obiščem več. Noben moški ni tako zalezovan in nenehno diskreditiran samo zato, ker obstaja.”

Tomićeva, ki je v zapisu opozarjala na grobo poseganje v pravico do zasebnosti, pa očitno pozablja, da je sama eno izmed najbolj prepoznavnih imen v slovenski politiki, kot tako pa jo je mogoče fotografirati na javnem kraju, zato je težko razumeti, o kakšnem posegu v zasebnost govori. Podobno je Tomićeva trdila tudi v primeru objave članka “Poslanka ZL Violeta Tomić si jo je ‘luftala’ v hotkah na trajektu za Vis”, kjer je bilo na priloženi fotografiji vidno, da se ne ozira na pravila lepega vedenja, ko gre za sedenje. Poslanka je namreč desno nogo dvignila na klop in s tem v kratkih hlačah razkrila pogled v notranjost svojih stegen in mednožja.

Tomićeva se je odločila televizijo Nova24TV tožiti, med drugim pa je na glavni obravnavi zatrjevala, da so bile fotografije posnete na nezakonit način in da so ji prizadejale škodo, saj je kmalu po objavi prispevka padla tudi njena podpora v javnosti, sodeč po političnem barometru. Ob tem je navajala, da jo zapisane navedbe v članku smešijo in pri bralcih vzbujajo negativen odnos do nje. Najbolj naj bi jo prizadeli komentarji, ki naj bi omadeževali njeno ime.

Tomićeva od Nova24TV iztržila šest tisoč evrov
Tomićeva je na prvostopenjskem sodišču uspela s svojo tožbo proti televiziji Nova24TV, ki jo zastopa odvetnik Radovan Cerjak. Okrajna sodnica Maja Jurić Ekart je namreč delno ugodila zahtevi Tomićeve za odškodninski zahtevek. Tomićeva je zahtevala odškodnino v višini 10 tisoč evrov in umik prispevka s spleta, a ji je sodišče ugodilo samo delno; sodnica Jurić Ekartova je Nova24TV naložilo plačilo denarne kazni v višini šest tisoč evrov, medtem ko zahtevi za umik prispevka ni ugodila. Odvetnik Cerjak je podal mnenje, da je šlo v tej zadevi za hud poseg v svobodo govora in izvajanje političnega pritiska na naš medij, ki je o Tomićevi kot javni osebi poročal v izrazito lahkotnem stilu.

Foto: STA

Če sodba ni padla na prvi stopnji, je pričakovati, da se bo to zgodilo na kateri od višjih instanc ali Evropskem sodišču za človekove pravice, saj je sodba slonela zgolj na komentarjih članka, ki pa ne izražajo stališča medija, poleg tega pa so bili naknadno celo zbrisani.

Pri tem poudarjamo, da se Nova24TV ne boji nikakršnih političnih pritiskov, zato bomo brez zadržkov objavili konkretne fotografije, v primeru, da se na nas obrne tisti, ki jih je posnel. Za fotografije smo pripravljeni tudi plačati.

H. M.

Sorodno

Zadnji prispevki

Huligan sredi Ljubljane napadel Ukrajinko!

Na spletnem forumu Reddit se je pojavil videoposnetek incidenta...

[Video] Prizori z ameriških univerz vse bolj spominjajo na nacistično Nemčijo

"Al Qassam nas naredi ponosne, zdaj ubij še enega...