[Ekskluzivno] Policija potrdila: Minuli teden 27-letni Maročan posilil žensko v Ljubljani!

Datum:

V uredništvo smo prejeli informacijo, da naj bi moški migrant pred kratkim posilil žensko v centru Ljubljane. Moškega naj bi tudi aretirali. Policija je informacijo potrdila: “V okviru varstva osebnih podatkov, interesa preiskave in preprečitve ponovne viktimizacijje žrtve lahko potrdimo, da smo v minulem tednu prejeli prijavo oškodovane osebe o sumu storitve kaznivega dejanja iz poglavja zoper spolno nedotakljivost”.

Dejanje je bilo storjeno v enem izmed stanovanj na območju Ljubljane, osumljenec pa je bil pred tem z žrtvijo v partnerskem razmerju. Osumljencu, 27-letnemu državljanu Maroka, je bila odvzeta prostost. O vseh okoliščinah in ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo, so še dejali na policiji.

Ljubljana postaja vse bolj nevarno mesto
O porastu posilstev migrantov in povzročanja drugih kriminalnih dejanj, kar statistični podatki dokazujejo, se že dolgo opozarja, a vlada za to nima posluha. Posilstvo je nedopustno, žrtev pa je bila po vsej verjetnosti zagovornica migracij, saj je enega izmed migrantov v dobri veri spustila v svoj dom in se žal ni zavedala nevarnosti. Sklepati je možno, da ko je v razmerju prišlo do težav ali je želela prekiniti razmerje, je Maročan storil to skrajno zavržno dejanje. A rešitev ni v prikrivanju zločinov.

Rešitev ni v prikrivanju zločinov
Policija je namreč še zapisala, da “razgrnitev teh dejanj ne samo da lahko ogrozi preiskavo, ampak lahko za žrtve pomeni ponovno podoživljanje dogodkov takšnih nedopustnih ravnanj, povzroči občutek sramu in na splošno negativno vpliva na žrtve.”

Javnost je treba obvestiti o tovrstnih dejanjih in opozarjati oblast, da je treba nekaj storiti, preden bo prepozno.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Jelinčič: Maljevac, strokovnjak za lizanje riti, pripravlja nov priročnik

"Govori se, da na levi strani političnega prostora gospod...

[Fotogalerija] Prešerno vzdušje na srečanju podpornikov SDS v Bovcu

S sobotnim tradicionalnim srečanjem odborov stranke SDS v Bovcu...