Epidemiološki podatki: 7-dnevno povprečje ne kaže, da bi Golobovi nasveti delovali

Datum:

Včeraj smo poročali o domnevno sporni strategiji prikrivanja epidemioloških podatkov s strani vlade. A dokler tavamo v megli in se vlada ukvarja zgolj z zdravstvenimi priporočili, bodo tudi ukrepi temu (ne)primerni. Zadnji podatki kažejo na 1.657,4 novih okužb (7-dnevno povprečje). Pred tednom dni, 19. julija, je bilo takšnih primerov 1.579,3.     

Spomnimo: Vlada je na socialnih omrežjih prenehala objavljati podatke o covidu-19. Namesto tega lahko spremljamo razna priporočila strokovnjakov, brez oprijemljivih številk itd. Gre za “potrčevski”, nestrokoven spopad s koronakrizo. Spomnimo se napovedi Roberta Goloba o uvajanju “švedskega modela” in o zdravljenju z vitaminom D, soncem in slano morsko vodo.

Mikrobiolog Janez Pretnar je premierja Goloba posledično že pozval k odstopu: “To je praktično dovolj, da bi gospod Golob iz higieničnih razlogov in seveda zaradi akademske časti nemudoma odstopil.” Vlada s svojimi spornimi potezami znova in znova dokazuje, da je svetlobna leta daleč od “strokovnosti”, ki jo tako strastno zagovarja na vseh področjih.

Covid sledilnik. (Foto: posnetek zaslona)

Koronakriza se zaostruje, Golobovi pa skušajo prikrivati resnost zdravstvenega stanja v državi. Gre za podobno taktiko državnih ustanov (v tem primeru NIJZ in Vlade RS) kot v primeru priporočila za “nošenje maske vedno s seboj”. V. d. direktorja NIJZ Branka Gabrovca, ki si navkljub slabšanju epidemioloških razmer še vedno ne upa zapovedati ali vsaj neposredno priporočiti dejanskega “nošenja” te zaščitne opreme. Maska v žepu nikogar ne ščiti.

Golobovi želijo ugajati petkovim protestnikom
Vse zato, da se ne bi zamerili tistim, ki so jim ob petkih tlakovali pot za uspešen prevzem oblasti. Pretežno gre za anarhiste in pripadnike NVO-jev, ki težko “prebavljajo” kakršnokoli avtoriteto. Vlada bi že zaradi “prevelike odločnosti” utegnila ostati brez njihove podpore. V skrajnem primeru bi se utegnila ponoviti ulica. Pri vladnem slepomišenju pa sodelujejo tudi “neodvisni mediji”, kar pa ima svoje omejitve.

Covid sledilnik, 7-dnevno povprečje. (Foto: posnetek zaslona)

Če Golobovi v kratkem ne bodo sprejeli nekaterih jasnih in odločnih ukrepov za zajezitev koronavirusa, jih to lahko drago stane. In skrajno nehumana je pripravljenost žrtvovati zdravje in življenja sodržavljanov za svoje politične apetite. Poleg tega bi Golobov “švedski model” utegnil pripeljati do resnih, nepredvidljivih posledic. Kot kažejo epidemiološki podatki, se zdravstvene razmere zaostrujejo (Covid sledilnik). Za konec še primerjava epidemioloških podatkov s preteklim tednom.

7-dnevno povprečje kaže na slabšanje zdravstvenih razmer v državi
Najprej sveži podatki: novi primeri 1.657,4, sprejeti v bolnišnico (22), sprejeti na intenzivno terapijo (dva), umrli (dva). In za pretekli teden (19. in 20. julij): potrjeni primeri: 1.579,3, sprejeti v bolnišnico (23), sprejeti v intenzivno (1,9), priklopljeni na respirator (intubirani) (1) in umrli 1,3. Iz grafov, zlasti tistega, ki se nanaša na 7-dnevno povprečje, lahko razberemo, da se zdravstvena kriza poglablja. Je pa število hospitalizacij doseglo nek plato in bistveno ne narašča.

Prirast potrjenih primerov. (Foto: Covid sledilnik, posnetek zaslona)
Hospitalizacije. (Foto: Covid sledilnik, posnetek zaslona)
Intenzivna terapija. (Foto: Covid sledilnik, posnetek zaslona)
Potrjeni primeri po starostnih skupinah. (Foto: Covid sledilnik, posnetek zaslona)
Umrli. (Foto: Covid sledilnik, posnetek zaslona)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Levičarska vlada preplavlja Avstralijo z migranti

Dolga leta je Avstralija vejala za državo s pametno...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...

Incident: Podporniki Hamasa napadli Ruparja, ki je za evropsko poslanko podprl Zalo Tomašič

Na današnji tiskovni konferenci ljudske iniciative Glas ljudstva in...