Evropska poslanka Romana Tomc o vzrokih za napade na predsednika vlade doma in v tujini: Levica zgubila oblast, oni pa so navajeni vladanja, moči in denarja!

Datum:

“Napadi na vlado Janeza Janše na nacionalnem in evropskem nivoju se vrstijo od njenega nastopa dalje. Za to politični nasprotniki uporabljajo najrazličnejše načine in preko svojih mrež, ki jih imajo spletene v tujini, o Sloveniji in aktualni vladi širijo sovražne informacije, diskreditacije in laži. Vse z namenom prevzema oblasti,” meni evropska poslanka Romana Tomc. 

                   

“V naslednjih dneh, predvidoma 4. marca, naj bi tudi v Evropskem parlamentu posebna skupina, ki deluje v okviru Odbora za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve – LIBE, razpravljala o vladavini prava v Sloveniji. Skupino vodi nizozemska poslanka iz skupine Renew Sophie in t’Veld, ki je v javnem nastopu, na katerem je sodelovala skupaj z Blažem Zgago, napovedala uvedbo nadzora v Sloveniji.” Zanimivo pri tem je, da se je ta javni nastop zgodil še preden se je skupina, ki naj bi o tem odločala, sploh sestala.

Od poslanke, ki se zavzema za demokracijo in spoštovanje najvišjih standardov, ne bi pričakovali, da odločitve sprejema kar sama, na avtokratski način, brez sodelovanja ostalih članov skupine in brez možnosti upoštevanja mnenja gostov, ki so povabljeni na sestanek te skupine. Očitno je, da gre za vnaprej dogovorjene odločitve, kar je izjemno sporno. Razprave se kljub vsemu veselimo, saj bo to priložnost, da z dejstvi in številkami pokažemo, kakšno je dejansko stanje pravne države v Sloveniji za nekaj let nazaj. Ne dvomim, da bo na dan prišlo precej zanimivih informacij, ki so bile doslej namenoma prezrte.

Prvakinja SD in evroposlanka Tanja Fajon (Foto: STA)

“Slovenija je v program svojega predsedovanja kot eno izmed prednostnih tem uvrstila tudi razpravo o vladavini prava. Obetamo si lahko poglobljeno, kakovostno in uravnoteženo razpravo, upoštevajoč najvišje demokratične standarde.” Ni pa mogoče pristati na populistične napade in obtoževanja, katera temeljijo na izkrivljenih informacijah, ki nimajo nič skupnega z resničnimi prizadevanji za vladavino prava, ampak so najbolj nizkotna politična akcija nacionalne politike, prenešena na evropski nivo. To je posebej zavržno, ker avtorji teh poskusov s tem blatijo Slovenijo in ji močno škodujejo. S svojimi nastopi, pismi in zakulisnim delovanjem slovenski evropski poslanci z levega političnega pola pri tem aktivno sodelujejo.

“Politiko si je privoščil popolnoma neuravnotežen in manipulativen članek”
“Popolnoma neuravnotežen in manipulativen članek si je privoščil tudi Politico. V njem so, tako kot v mnogih drugih tujih medijih, ki pišejo o Sloveniji, jasni odtisi slovenskih avtorjev.” Kot vir informacij so navedeni izključno levi aktivisti, odgovori, ki jih je posredoval UKOM, enostavno niso bili vključeni, ker bi očitno podrli zgodbo, ki jo je avtorica želela povedati. Ne gre torej za objektiven članek, ki bi skušal prikazati dejansko stanje, ampak gre za politični pamflet, katerega namen je diskreditacija vlade Janeza Janše in njega osebno. Politiki naj bi zgolj zaradi tega, ker smo javne osebnosti, prenesli več blatenja, kritik, norčevanja iz nas. Vendar tudi tu obstajajo meje. In kadar so te prekoračene, je potrebno to tudi jasno povedati.

Koalicija KUL. (Foto: STA)

“Verjamem, da je razočaranje po sramotno izgubljeni nezaupnici in polomom projekta KUL izjemno. Zato pričakujem, da se bodo takšni nizkotni napadi v nadaljevanju še krepili.” Vlado Janeza Janše je potrebno zrušiti na vsak način. To je edini moto in edini program, ki ga imajo na levem političnem polu. V tem trenutku so se znašli v razmerah, ki so jim popolnoma tuje. Izgubili so oblast, oni pa so navajeni vladanja, moči in denarja. Jeza je velika. Kljub temu težko razumem kolege, novinarje, aktiviste, akademike in vse ostale, da so pripravljeni sramotiti državo in širiti laži za dosego političnih ciljev, ki jih ne morejo in ne znajo doseči na demokratičen način.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Nova Litijska?! Vladi se mudi z nakupom prostorov na Davčni ulici!

Smo priča novi Litijski? Golobova vlada se je po...

Čigav novi obraz bo Peter Gregorčič?

"Ponudil jim je, da bi s svojo ekipo prevzel...

Proruski Kučanovi “mirovniki” pri Urški Klakočar Zupančič

Časnik Delo poroča o "skrivnem sestanku" Kučanovih šestih mirovnikov...

Golob pravi, da bo nakup Patrijinih oklepnikov strokovna odločitev, na Boxerje je očitno že pozabil

"Spomnimo, strokovnjaki so jih rotili, naj ne razveljavijo pogodbe...