Fajonova hvali švedski model “obvladovanja” epidemije! Če bi Slovenija sledila Švedskemu zgledu bi imela 1163 mrtvih in ne samo 149!

Datum:

Slovenski levičarji ne prenehajo posiljevati slovensko javnost s hvaljenjenjem švedskega modela prekuženosti v prvem valu epidemije koronavirusa. Ne mine dan, da ne bi kdo od eminentnih predstavnikov leve medijske, gospodarske ali politične scene hvalil model, ki bi med Slovenci povzročil na tisoče smrtnih žrtev.

V preteklosti smo poročali v našem mediju, kako prepričano je švedski model reševanja epidemije covida-19 zagovarjala odgovorna urednica časnika Financ Simona Toplak. Zaradi njenih besed se je z njo javno sporekel dolgoletni kolumnist edinega finančnega časnika v Sloveniji Tadej Kotnik. Ta ji je v svojem odgovoru dokazal, da bi Slovenija v sprejemu švedskega modela prekuževanja zaradi štirikratne pogostejše naseljenosti imela namesto 136 umrlih, kar 1163 umrlih slovenskih državljanov. Na to bi bila zelo ponosna v.d. predsednika SD Tanja Fajon, ki je v razgovoru s švedskim veleposlanikom v Sloveniji Dagom Harteliusom hvalila model, ki bi imel katastrofalne posledica za Slovenijo.

Med drugim je pogovor s Harteliusom propagirala s tem, da se je obrestovalo zaupanje v ljudi, “odgovornost in stroko, brez represije in političnih ukrepov.” Veleposlanik pa ji je med drugim zaupal, da Švedi dobro obvladujejo okužbe in gospodarstvo ne stagnira. A to niti malo to ne drži. Besede Fajonove je izpodbila uporabnica Twitterja, na Švedskem živeča Slovenka, Lotta Šega, ki pogosto razkriva mainstremovsko skrito resnico o čudežni deželi Švedski. Med drugim Fajonovo sprašuje, če je svojega gosta iz Švedske vprašala, zakaj je na Švedskem narasla brezposelnost. Po mnenju Slovenke na Švedskem naj bi tam veliko podjetij zaprlo vrata, hude izgube beleži tudi turizem. Ob tem Fajonovo še opozarja, da je popolna izmišljotina, da življenje na Švedskem poteka brez omejitev in priporočil. “Levičarji želijo na vsak način prikazati, da so ukrepi v Sloveniji nepotrebni in diktatorski in kot vzor ponujajo Švedsko. Rezultat tega bodo samo nepotrebne žrtve,” zaključuje Slovenka, živeča na Švedskem.

Dvoličnost Fajonove

V nadaljevanju  živeča Slovenka na Švedskem očita politično dvoličnost Fajonovi. Za razliko od slovenskega levega opozicijskega četverčka Levica – SAB – SD in LMŠ po besedah dolgoletno živeče Slovenke na Švedskem kljub nezadovoljstvu z vladnimi ukrepi noben ne izvaja tedenskega političnega cirkusa, kot to nezakonito ob petkih na ulicah Ljubljane počnejo od Fajonove vodeni Jenullovi politkolesarji.

Na Švedskem razumejo model parlamentarne demokracije in, ne glede na nezadovoljstvo dela švedskega prebivalstva z vlado, čakajo na redne volitve. Za razliko od Slovenije, kjer se v.d. predsednika SD Tanja Fajon od prvega dne trudi za “zelo demokratičen” prevzem stranke ponosnih naslednikov KP Slovenije, da bi padla sedanja vlada.

Pri tem ji pomagajo Odlazkovi mediji, ki jo prikazujejo kot morebitno izzivalko v glasovanju za konstruktivno nezaupnico trenutni vladi. Fajonova se je v preteklosti izkazala s pametovanjem o novodobnih pojmih kot so “jedrna Evropa” in “vladavina prava.” A smo hitro dokazali, da za njo jedrno Evropo predstavljajo zunanji ministri Makedonije, Albanije, Črne Gore in Turčije. Pojmovanje vladavine prava je dokazala z molkom ob pravnih nezakonitostih in korupciji svojega makedonskega političnega prijatelja Zorana Zaeva ali pa s tem, ko se na strankarskem pikniku SD slika s sodniki iz mariborskega okrožnega sodišča.

V primerjavi s Slovenijo na Švedskem še vedno višja smrtnost in večji padec BDP

Tanja Fajon ne pozabi omeniti za naivno slovensko rajo pravljične zgodbe o uspehu Švedske na področju gospodarstva in zdravstva. Glede na besede švedskega veleposlanika v Sloveniji Harteliusa o neprizadetosti švedskega gospodarstva, lahko o tem močno podvomimo.

Švedi so doživeli največji padec BDP po letu 1980. V tri mesečnem prvem valu  epidemije je na Švedskem BDP padel za 8,6 odstotkov. Švedska brezposelnost se je v juniju dvignila na 9,4 odstotkov, kar je najvišja raven po letu 1998. Glede na te številke Fajonova predlaga naj se zgledujemo po Švedski.

Sedanja slovenska“fašistićna populistična vlada” po besedah Tanje Fajon in Uroša Jauševca vlada v Sloveniji z represijo in politizacijo slovenske družbe. Trenutna vlada pelje v nov gospodarski propad za razliko od švedskega reševanja krize, razmišlja elitistična evropska poslanka Tanja Fajon.  A naša socialno čuteča voditeljica Fajonova zopet ni prebrala napovedi Umarja.

Umar nam za letos napoveduje osemodstotni gospodarski upad. Ob tem opozarja, da bosta globina padca BDP in dinamika okrevanja odvisni od poteka epidemije ter ukrepov ekonomskih politik. Po oceni evropske komisije bo BDP v Sloveniji letos upadel za sedem odstotkov, že prihodnje leto pa zrasel za 6,7 odstotka. Glede na te podatke bi lahko Fajonova svetovala švedskemu gostu, kako se je potrebno spopasti s takšno situacijo.

Ob koncu pa še nekaj besed o švedskem zdravstvenem sistemu in spopadanju z epidemijo covida-19. Švedska je bila v času prve epidemije enajsta država na svetu po številu umrlih zaradi okužbe. Slovenija je kljub velikim porastom okužb v zadnjih dneh še vedno na “varni strani krivulje” in beleži do sedaj manj kot 150 mrtvih ob potrjenjenih 5487 okužbah, od tega je sedaj pri nas 1656 aktivno okuženih.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Grims pojasnil, zakaj ni želel glasovati o deklaraciji o Ukrajini

Slovenski dominantni mediji, ki delujejo pod okriljem tranzicijske levice,...

Švedska: Dva Britanca v avtomobilu ustreljena in zažgana!

Več kriminala kot na Švedskem se zgodi le še...

Globalni digitalni kolaps: v Krki izpad celotnega računalniškega sistema

Uporabniki Windowsa po vsem svetu se srečujejo s t....

Trump ob koncu konvencije RNC napovedal deportacijo nezakonitih priseljencev in podpornikov Hamasa

Donald Trump je tudi uradno republikanski predsedniški kandidat. Nominacijo...