Fajonova nas še naprej odmika stran od jedrne Evrope v naročje teokratskih despotov

Datum:

Zgodba o sramotnem usmerjanju slovenske zunanje politike se očitno nadaljuje. Slovenija se je že pošteno odmaknila od obljubljene jedrne Evrope. Zdaj se tudi zdi, da je postala ena vidnejših podpornic teroristične organizacije. Tokrat pod taktirko Tanje Fajon Slovenija podpira poziv Španije in Irske, naj Evropska komisija ponovno preuči sporazum o sodelovanju med Evropsko unijo in Izraelom.

“Ko @tfajon Hamas spet dela sramoto Sloveniji,” je bil odziv predsednika SDS Janeza Janše na novico, da se “borba” Tanje Fajon proti Izraelcem nadaljuje. Potem ko se je še nedavno zavzemala za uvedbo prepovedi izdaje vizumov za vstop v EU izraelskim naseljencem, ki živijo na tem palestinskem ozemlju, in potem ko Slovenija še vedno ostaja na seznamu podpornikov UNRWA, ki je domnevno sodelovala pri pokolu 7. oktobra, se zdaj zavzema za novo t. i. sankcijo proti Izraelu.

Potem ko sta premierja Španije in Irske v sredo pozvala Evropsko komisijo k ponovnemu pregledu spoštovanja človekovih pravic s strani Izraela, se je temu pozivu pridružila tudi Slovenija. Pod vodstvom Fajonove se zdi, da si Slovenija še kar zatiska oči pred dejstvom, da je Hamas teroristična organizacija, ki je izvedla pokol 7. oktobra, in ne Izrael.

Mi smo od vsega začetka podpirali stališče Irske in Španije, tudi pismo,” je povedala slovenska zunanja ministrica, poroča N1. Voditelja, ki sta bila skupaj z Belgijo najbolj odkrita glede izraelskih operacij v Gazi od začetka petmesečnega konflikta, sta dejala, da napad na Rafo predstavlja “resno in neposredno grožnjo, s katero se mora mednarodna skupnost nujno soočiti”. Čeprav sta pismo podpisali le Španija in Irska, je vir za Reuters dejal, da pričakuje nadaljnjo podporo za sporazum, ko se bodo ministri marca sestali v Svetu Evrope. Njihovo posredovanje je sledilo temu, da je Južna Afrika Izrael napotila na Mednarodno sodišče v Izraelu zaradi obtožb genocida.

Fajonova nadaljuje s sramotenjem Slovenije
Spomnimo, da Fajonova vse od 7. oktobra Slovenijo nagiba na stran podpornice terorizma. Še nedavno je svoje mnenje delila tudi na eni od tujih oddaj, na kar se je odzval tudi Janša, ki je že takrat opozoril, da Fajonova “s svojo plitkostjo in pristranskostjo dela sramoto Sloveniji”.

Zunanja ministrica Tanja Fajon med gostovanjem na CNN (Vir: zajem zaslona, socialno omrežje X)

Slovenija nadaljuje s podporo teroristom
Premierja Španije in Irske sta po poročanju Euronews zgolj predstavila pobudo, Fajonova pa je ponovila, da Slovenija podpira poziv in ostaja na seznamu držav, ki nadaljujejo s podporo Palestincem (UNRWA), hkrati pa vztraja pri sankcijah proti izraelskim naseljencem na Zahodnem bregu, a dogovora na ravni EU o tem še ni. Spomnimo, da dejstvo, da slovenska levičarska vlada nadaljuje financiranje UNRWA (Agencija Združenih narodov za pomoč palestinskim beguncem na Bližnjem vzhodu) – katere uslužbenci so sodelovali pri terorističnem napadu 7. oktobra 2023 v Izraelu – v tujini prav tako ni ostalo neopaženo.

“Slovenska leva vlada je ob napovedi nadaljevanja financiranja pozvala druge države, naj še naprej pošiljajo denar tej organizaciji v času, ko največje države donatorice UNRWA odtegujejo sredstva zaradi obtožb o sodelovanju pri poboju Izraelcev 7. oktobra 2023,” piše hrvaški spletni portal Cronica.hr. Pri so poudarili, da so vse zahodne razvite države financiranje ustavile. Slovenija je postala članica neslavne skupine, ki – v nasprotju od drugih držav – celo aktivno promovira nadaljnje financiranje prikrite teroristične celice.

A. H.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Poslanec sovražne “Svobode” poslanske kolege označil za sodrgo

Poslanec Gibanja Svoboda Aleksander Prosen Kralj zase pravi, da...

Grims: Nobenega migracijskega pakta ne potrebujemo, potrebujemo drastično spremembo v Bruslju

Evropski parlament je v tem tednu sprejel migracijski pakt,...

[Video] Izraelski zunanji minister: EU naj takoj sankcionira Iran!

Iranska revolucionarna garda je pred obalo Združenih arabskih emiratov...

Šestim novinarjem odpoved pogodb, Martić nadaljuje Golobove čistke

Še šestim izkušenim novinarjem in urednikom RTV Slovenija –...