Februarja na ceste posuli skoraj 15 tisoč ton soli

Datum:

Letošnja s snegom bogata zima je vzdrževalcem koroških cest naložila ogromno dela. Zaradi obilnega sneženja, s katerim so se plužno-posipne službe uspešno spopadle, so imeli v podjetju VOC Celje tudi organizacijske in kadrovske težave.

                   

Prometna nesreča ali kakšen tovrsten neljubi dogodek lahko na koroških cestah povzroči pravi kaos, še posebno, če se ta zgodi na pomembnih prometnicah, kot je denimo Slovenj Gradec–Mislinja–Velenje. Že majhna nesreča na zasneženi cesti lahko za več ur ohromi promet in regijo popolnoma zapre ter odreže od preostale Slovenije. Zatorej je naloga vzdrževalcev koroških cest še toliko bolj odgovorna. Kljub sneženju praktično celoten februar na koroških cestah nismo bili priča izrednim dogodkom, ki bi povzročili večje težave in zastoje v prometu.

Rekordna poraba posipnih materialov
Uspešno zimsko sezono podjetja VOC Celje, ki pozimi skrbi za pretočnost koroških in celjskih cest, spremljajo tudi rekordne številke porabljenih posipnih materialov. Samo februarja je podjetje porabilo 14.500 ton soli in približno 9 tisoč kubičnih metrov posipnega peska. V VOC Celje ugotavljajo, da so porabljeni materiali skoraj dvakratnik povprečja, zabeleženega v zimah prejšnjih let. Na Koroškem je bilo v letošnji zimi na ceste posutih kar 3.500 ton soli in prek 2 tisoč kubičnih metrov posipnega peska.

Več na e-koroska.si …

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...