Festival Metaldays odprt – gre za dogodek z ekološko noto

Datum:

Danes se, po včerajšnjem ogrevanju, začenja festival za vse ljubitelje ležanja ob reki Soči, večernih divjih koncertov in uživanja v neokrnjeni naravi. Festival, ki ga imenujemo Metaldays, torej združuje kakovostno preživljanje prostega časa v naravi, združeno s poslušanjem glasbe. Tokrat poudarka ne dajejo velikim imenom, ki bi privabila širše občinstvo, ampak so se bolj posvetili metalski glasbi.

Foto: Stipe Surac
Foto: Stipe Surac

Več kot sto koncertov
Med nastopajočimi bodo Blind Guardian iz Nemčije, Dark Funeral s Švedske, Delain z Nizozemske, Dying Fetus, Immolation in Exodus iz ZDA, Electric Wizard iz Velike Britanije, Fleshgod Apocalypse iz Italije, Orphaned Land iz Izraela in številne druge zasedbe.

Festival Metaldays odprt - gre za dogodek z ekološko noto 1

Največ je obiskovalcev iz tujine
Organizatorji so s konceptom enotedenskega oddiha v naravi, kjer je na voljo še glasba, po besedah Slobodana Milunovića prepričali do te mere, da se obiskovalci radi vračajo v Tolmin. Na festivalu, na katerem se zbere 12.000 ljudi, je 85 odstotkov tujcev, ki prihajajo iz skoraj 50 držav sveta. Pri tem prevladujejo Nemci, zadnja leta pa je vedno več tudi Francozov.

Festival je tudi dobra poslovna zgodba
Festival, ki stavi tudi na ekološko noto, je v zadnjih dveh letih prerasel v uspešno poslovno zgodbo kljub temu, da se konceptualno ni spremenil.

Podobno kot v preteklosti bo letošnja izdaja ponujala tudi najzgodnejše vstopnice za MetalDays 2017, prav tako bodo na licu mesta razkrili nekaj imen prihodnjega festivala.

B.P., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Če si tranzicijski levičar, lahko dobiš kredit tudi na “lepe oči”?

Kako je mogoče, da novoustanovljena stranka dobi kredit za...

Luka Koper: Je SD zainteresirana za nadzor nad drogami?

Včeraj smo objavili tri dokumente, ki pričajo o rabotah...

Nizozemski aktivistki sodijo, ker je objavila posnetek agresivnih migrantov

Nizozemska aktivistka Raisa Blommestijn bo morala na sodišče, ker...

Republika Slovenija (in njena zemlja) na razprodaji

Najnovejša prodaja kmetijskih zemljišč v Prekmurju tiste, ki nam...