[Ekskluzivno] Rušiteljica vlade Saleclova na javnih razpisih samo v letošnjem letu prejela kar 80 tisoč evrov za “raziskovanje covida-19”

Datum:

Slovenska filozofinja, univerzitetna profesorica na Inštitutu za kriminologijo Pravne fakultete v Ljubljani in članica SAZU, Renata Salecl, se je pred dnevi skupaj s filozofom Tinetom Hribarjem podpisala pod izjavo Komisije za človekove pravice SAZU, ki so govorili v imenu SAZU-ja in s tem svoje politikantstvo skrili za sramoto pomembne institucije. Po vsebini pisma je bilo takoj jasno, da gre za do pike enako retoriko kot jo uporabljata opozicija in osrednji mediji, prihaja pa tudi dokaz, kaj bi Saleclovo, poleg tega, da je deklarirana levičarka, ki mimikrira znanstvenico, lahko še motiviralo za napad na vlado.

Renata Salecl, članica SAZU, podobno kot njen bivši mož, Slavoj Žižek, deklarirana levičarka, skrita izza institucij Pravne fakultete in od pred nekaj dni tudi SAZU-ja, rada udari prek desnice, SDS, Janeza Janše in trenutne vlade, ki jo zadnje imenovani vodi. Pred dnevi je v te namene celo zlorabila dobro ime SAZU, ki ga bo odslej težko jemati kaj drugače kot še eno v vrsti protivladnih propagandnih organizacij.

Le nekaj dni zatem pa je tudi jasno kaj, poleg tega, da je Saleclova deklarirana levičarka, bi jo lahko motiviralo za aktivizem. Na javnem razpisu za izbiro raziskovalnih projektov Ciljnega raziskovalnega programa “CRP COVID-19” v letu 2020, ki ga sofinancirajo Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije v višini 575 tisoč evrov, Ministrstvo za zdravje v višini 370 tisoč evrov, Ministrstvo za obrambo v višini 295 tisoč evrov, je bila izbrana, kar je zanjo pomenilo naslednji izkupiček:

    • 1020 raziskovalnih ur na račun covida-19.
    • 40 tisoč evrov od ARRS.
    • 40 tisoč evrov od Ministrstva za zdravje.

Napad na vlado in subvencije od države naključje?
Na povezavah, ki jih bomo priložili, si lahko pogledate opis in rezultate prijave. Sama vzročnost med njeno zlorabo SAZU-ja za napad na vlado s tem seveda ni dokazana, moramo pa biti izjemno naivni, da si ob tem, ko je od različnih agencij in ministrstev prejela 80 tisočakov za raziskovanje covida-19, ne rečemo vsaj, z veliko količino cinizma, “Zanimivo naključje.”

Filozofinja Renata Salecl (Foto: STA)

Pri njenih letih in karieri seveda lahko zadevo racionaliziramo do zaključka, da se pač zna prijavljati na razpise ali pa si lahko z denarjem privošči najeti ljudi, ki to storijo zanjo. In tudi to najbrž drži. Toda, da bi tej ženski še verjeli, da je v svojem odnosu do vlade nepristranska, neodvisna znanstvenica, pa ne le zaradi denarja, je skorajda nemogoče.

Vlado je na RTV Slovenija napadala že septembra
Spomnimo, da je že septembra, za nacionalko, posnela spot, v katerem je napadala vlado Janeza Janše. Brezsramno je, skrita za institucijo Pravne fakultete, z avtoriteto znanstvenice, izvajala negativno propagando proti vladi. Trditve, ki jih je propagirala, smo zlahka ovrgli v članku in s tem zamajali njeno znanstveno avtoriteto:

Trditve Saleclove v oglasu septembra, strnjene v članku (Vir: Nova24 TV)

Aleš Ernecl

Sorodno

Zadnji prispevki

Komu je nevaren Janez Janša?

Delovna novinarja sta v skrajno enoumni levičarski debati o...

SB Novo mesto: Zaradi izbruha covida obiski na nekaterih oddelkih niso dovoljeni

Vodstvo novomeške splošne bolnišnice je objavilo, da zaradi izbruha...

Ministrica Vrečko za vodenje NUK imenovala družinskega prijatelja, ki ne izpolnjuje pogojev

Vlada Roberta Goloba nadaljuje s političnim nastavljanjem kadrov na...