[FOTO] Imami iz Slovenije načrtujejo naskok na najvišje politične funkcije? Tanja Fajon jih podpira, za delegacijo Islamske skupnosti je organizirala obisk Evropskega parlamenta!

Datum:

Evropska poslanka Tanja Fajon niti ne preseneča več: obisk Evropskega parlamenta je organizirala kar za delegacijo Islamske skupnosti.

Tanja Fajon je delegaciji Islamske skupnosti v Bruslju tudi vse razkazala, saj so se islamski obiskovalci od znotraj seznanili z delom, strukturo in funkcioniranjem Evropskega parlamenta. Imami so se z gostiteljico Tanjo Fajon menda pogovarjali o človekovih pravicah, sprejela pa sta jih še Ivo Vajgl in Igor Šoltes.

Fajonova je delegaciji Islamske skupnosti vse razložila in ji razkazala Evropski parlament. (Foto: Islamska skupnost)

Na spletni strani Islamske skupnosti še piše, da je bil obisk organiziran kot del rednega usposabljanja imamov za pomoč pri opravljanju njihovega rednega dela. Torej tudi imami iz Slovenije načrtujejo naskok na najvišje politične funkcije? Srečali so se namreč tudi s švedskim poslancem v Evropskem parlamentu bosanskih korenin, Jasenkom Selimovićem …

Njihov obisk v Evropskem parlamentu je vključeval tudi ogled razstave, posvečene žrtvam Srebrenice in naslovljene “Remembering Srebrenica”, Reutersovega fotoreporterja Dada Ruvića. Na okrogli mizi, ki je bila organizirana ob priložnosti, so razpravljali, ali lahko umetniki “gradijo mostove tam, kjer politiki ne morejo”. To je sploh zanimivo vprašanje, ko pomislimo, kakšen odnos imajo muslimani do upodabljanja preroka Mohameda v umetnosti. Če kdo potrebuje osvežitev spomina, lahko za podrobnosti vpraša karikaturiste neslavnega francoskega tednika Charlie Hebdo.

Imami so se ob odprtju razstave pogovarjali tudi s podpredsednico Evropskega parlamenta Livio Jaroka, s katero so se dotaknili nekaterih aktualnih vprašanj. Sprašujemo se, če so katera od teh aktualnih vprašanj vključevala islamistični terorizem, ki rekordno narašča v Evropi, ali pa vedno višjo stopnjo islamskega radikalizma. Ravno tako so se srečali z veleposlanico BiH pri EU, Lidijo Topić.

J. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Sanjska pogodba na Darsu za prijatelje Roberta Ilca iz NSi

Episcenter, agencija za merjenje javnega mnenja, ki deluje pod...

Fajonova škodljivo vsiljuje resolucijo o Palestini

Slovenija bo glasovala za polnopravno članstvo Palestine v Varnostnem...

Hladen tuš za Putina iz Kitajske: “Ruski poraz v Ukrajini je neizogiben”

Vojna med Rusijo in Ukrajino je uničujoča za obe...