Furman: “Koalicija ne sliši upokojencev in ne sledi lastnim zavezam”

Datum:

“To, kar koalicija ponuja upokojencem, je skoraj že norčevanje z ljudi. Koalicija pokojnin ne dviga in je zavrnila amandma SDS za dvig pokojnin. Predlog koalicije ne zajema dviga pokojnin, ampak le dvakratni dodatek na koncu leta, in s tem ne moramo biti zadovoljni,” je v oddaji Na tretjem RTV Slovenija opozorila poslanka SDS Karmen Furman. 

Poslanka SDS Karmen Furman je nazadnje gostovala v oddaji Na tretjem nacionalne TV. Kot je posebej poudarila, se koalicija pod vodstvom Roberta Goloba dejansko že norčuje z ljudi. Zavrnila je namreč razumen predlog SDS glede dviga pokojnin, v zameno pa upokojencem ponudila sramotni dvakratni dodatek ob koncu leta. “Koalicija ne sledi temu, kar ji nalaga pokojninska zakonodaja, niti ne sliši upokojencev. Poleg tega ne sledi lastnim obljubam in zavezam,” je bila kritična. Njena kritika se srhljivo ujema s tem, kar je na včerajšnjem protestu pred parlamentom izpostavil njihov vodja Pavel Rupar, ko je Golobu in vladi očital, da sta “v svoj Gen-I dala sedemkrat več kot eni tretjini slovenskih prebivalcev”. Spomnimo: govora je o petem shodu upokojencev, ki je posledica brezbrižnosti vladajočih.

Kot je še dejal, se je na dogodku zbralo kar 46 tisoč ljudi, Rupar pa jih je pripravljen pripeljati tudi 100 tisoč. Podatek kaže na rastoče nezadovoljstvo med (delavskim) ljudstvom. Upokojence namreč pestijo izjemno nizke pokojnine. Najnižje bi lahko po novem znašale po 700 evrov, kar je ob dvomestni inflaciji posmeh v obraz vsem tistim, ki so desetletja garali in v Sloveniji ustvarili to, kar uživajo mlajše generacije. In medtem ko upokojenci hirajo, Golob za “borčevske maškarade” namenja 140 milijonov evrov! Upokojenci so prav tako zahtevali opravičilo od ljubljanskega šerifa Zorana Jankovića, ki jih je nedavno žalil, čeprav jim bo vsak čas tudi sam pripadal (star je 70 let). Organizatorji protesta so vladajoče, torej Goloba, predsednico republike Natašo Pirc Musar in predsednico DZ Urško Klakočar Zupančič, povabili na demokratično skupščino.

Na njej naj bi odgovorili na zastavljena vprašanja, a se na vabilo arogantno niso odzvali. V preteklosti so sicer našli čas za razne levičarske mitinge (več tukaj, tukaj in tukaj). To pa zgolj potrjuje opažanje, da imamo prvo- in drugorazredne državljane!! Poslanec SDS Danijel Krivec pa je v nedavni oddaji komercialne TV dejal, da vladajoči “veliko govorijo o tem, da je treba ukrepati, vendar se ni na zdravstvu nič poznalo, na energetiki pa zelo malo. Vidimo, da se cene dražijo navkljub vsem meritvam in posvetovalnim skupinam, ki se ustanavljajo v tej vladi. Cene se višajo, njihove plače, pokojnine pa nižajo. Težko govorimo o uspešni vladi, če nekdo v svoji denarnici tega ne občuti.” Na kritičnost razmer je opozorila tudi poslanka SDS Anja Bah Žibert, ki je primerjala slovenske in italijanske cene živil. Slednje so pri nas za 50 odstotkov višje ob hkratnih bistveno nižjih plačah in pokojninah! Več tukaj.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

SB Novo mesto: Zaradi izbruha covida obiski na nekaterih oddelkih niso dovoljeni

Vodstvo novomeške splošne bolnišnice je objavilo, da zaradi izbruha...

Ministrica Vrečko za vodenje NUK imenovala družinskega prijatelja, ki ne izpolnjuje pogojev

Vlada Roberta Goloba nadaljuje s političnim nastavljanjem kadrov na...