Gibanje Svoboda avtoritarno grozi občinam: volite za nas ali pa ne bo vladne podpore

Datum:

Včasih je veljalo, da je lokalna samouprava planet zase, kjer ideologija in državna politika zelo redko prideta na plan. Teh časov pa je “v svobodi” nepreklicno konec. Lokalna samouprava oz. občinske uprave bodo postale izključno izpostava Golobovega socialističnega stroja.

Gibanje Svoboda je sicer izginilo iz – njej sovražnega – twitterja, na drugi strani pa še vedno plačuje oglase na Facebooku. Začeli so s kampanjo za lokalne volitve, a zopet tako neposrečeno, da se človek res vpraša, ali ne znajo učinkoviteje maskirati očitnih avtoritarnih teženj svojega šefa. “ZA občine, kjer bo doma solidarnost. ZA občine, ki jih bo podpirala vlada. ZA Svobodo. Prihodnost se začne v vašem kraju.”

Smo prav prebrali? Za občine, ki jih bo podpirala vlada? Torej občine, ki bodo izvolile župana nove instant stranke, si lahko obetajo priboljške iz Gregorčičeve, tiste, ki ne, pa jim bo vlada nagajala oz. onemogočala njihov dostop do javnih sredstev?! A so res to napisali?! Kakšen fiasko.

Primer Bandelli

Sicer težnje levih oblastnikov do tega, da obvladujejo oz. izsiljujejo občine in župane, niso nič novega. Spomnimo se primitivnega propadlega politika Stranke SAB Marka Bandellija, ki je kot minister grozil potencialnemu županu Komna, ko mu je v sporočilu napisal:

“Predragi Erik. Sporočili so mi, da boš kandidiral za župana. Ta tvoj dopis je dokaz moji hipotezi, da je tvoja kandidatura zgolj namenjena tvojim osebnim interesom in neprestani bitki, ki jo imate ti in Malgajevi. Če bo res tvoja kandidatura zgolj boj proti sosedom, vedi, da moje podpore ne bo. Pa sam veš pomen nepodpore dveh pomembnih resorjev, kot so kohezija, EU sredstva za regionalni razvoj in predvsem infrastrukture.”

Levičarji so vsako leto drznejši

No, takrat še ni bila “svoboda” in je moral Bandelli zaradi tega odstopiti, njegovi otroci pa so jokali. Zdaj bi se njegovi otroci smejali. Saj bi Bandelli gotovo ostal minister – latentna grožnja z odtegovanjem javnih sredstev je postala modus operandi Golobove ere. Kje mi živimo?

Že takrat bi moral iti minister zaradi svoje očitne zlorabe izvršilne funkcije vsaj pred sodnika, čeprav je bil povsem nepomemben minister in drugorazredni politik. Zdaj pa največja stranka v parlamentu in vodilna stranka koalicije, ki je na volitvah dobila premočno število glasov, izvaja pravo strahovlado nad občinami oz. občani teden dni, preden bodo ti volili svoje župane in mestne svete. Gre za eklatantno zlorabo izvršilne oblasti.

Gibanje Svoboda si ne želi koalicij, ki v občinskih sestavah pogosto presegajo deljenja in sovražnost levice na državni ravni – na lokalni ravni se pogosto zelo plodno sestavljajo levodesne koalicije, saj se tam opravljajo predvsem operativni posli, pomembni za vsakodnevno življenje občanov, tam pa ni prostora za razne ljudi tipa Kidrič, Kardelj in Broz.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Novi korupcijski okostnjaki Švarc Pipanove

Nekdanjo pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan bremeni še en...

[Video] Veleposestnica Nika Kovač razkazovala svojo ogromno teraso

Kulturni fenomen Nike Kovač postaja iz dneva v dan...

Golobov in Jankovićev podžupan letoval v luksuznih hotelih za drobiž

Ljubljanski podžupan Samo Logar iz vrst Gibanja Svoboda je...

Dežman ob petnajstletnici vstopa v morišče Huda Jama: Titofilni konzervativci zavračajo dialog!

Predsednik Komisije Vlade RS za reševanje vprašanj prikritih grobišč...